Main Menu

Θράκη: Καθηγήτρια “σέρνει” μαθητές συστηματικά στα δικαστήρια.

Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε εν έτει 2022 και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν άλλη αποστολή σε αυτό τον κόσμο.

Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να βλέπουμε είναι εκπαιδευτικούς να λειτουργούν ως πρότυπο για τους μαθητές και με την συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους να καθοδηγούν τους μαθητές τους και όχι να τους τραβολογούν στα δικαστήρια!

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολική μονάδα του Έβρου τον περασμένο Μάϊο και σήμερα ένα χρόνο μετά οι μαθητέςπου ήταν παρόντες στο περιστατικόκαλούνται να καταθέσουν στο Δικαστήριο για την υπόθεση. Οι μαθητές!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροροφορίες, όλα ξεκινήσαν όταν ένας μαθητής ζήτησε από την καθηγήτρια να ανοίξει την πόρτα της αίθουσας ή το παράθυρο της τάξης διότι λόγω του ότι οι μαθητές φορούσαν μάσκες, ένιωθαν πως ήθελαν παραπάνω καθαρό αέρα. Κάτι το οποίο δεν έβρισκε σύμφωνη την καθηγήτρια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ένταση μεταξύ τους.

Όλοι έχουμε καθίσει στα θρανία, όλοι έχουμε διαφωνήσει με καθηγητές μας κανείς όμως δεν βρέθηκε στο δικαστήριο για αυτά τα απλά καθημερινά ζητήματα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στους γονείς του μαθητή και γενικότερα στην ανατροφή του και τότε ο μαθητής της απάντησε Μην ξανά πιάσετε τους γονείς μου στο στόμα σας”. Ορμώμενη λοιπόν από αυτό το περιστατικό, η “καθηγήτρια – τιμωρός” κατέθεσε αγωγή. Κατέθεσε αγωγή στον μαθητή…

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση είναι ότι η εν λόγω καθηγήτρια το έχει “τακτική” να στέλνει μηνύσεις και αγωγές και δεν είναι όπως αποκαλύπτεται από την έρευνά μας η πρώτη φορά ενώ έχει μηνύσει μέχρι και τον Διευθυντή του Σχολείου στο οποίο εργάζεται! Ναι και τον διευθυντή!

Με αυτό το δικό της μοναδικό σκεπτικό υπέβαλε αγωγή και στον μαθητή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου αλλά και την μητέρα του για συκοφαντική δυσφήμιση και συναυτουργία.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες την επόμενη εβδομάδα όπου λυκειόπαιδα (τότε γυμνασιόπαιδα) καλούνται να καταθέσουν μπροστά σε εισαγγελείς και προέδρους και να μπουν σε μία διαδικασία που μόνο πνεύμα και επίπεδο δεν προάγουν.

Τα ανήλικα παιδιά που έχουν κληθεί θα παραστούν με τους κηδεμόνες τους.

e-evros