Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες που έκλεβαν επιχειρήσεις και αυτοκίνητα στη Ξάνθη.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πενήντα πέντε διαρρήξεις οχημάτων και οχτώ επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν από τις 28-2 έως και την 21-3-2022 στην Ξάνθη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (21-3-2022) το πρωί στην Ξάνθη δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  προέκυψε ότι οι δύο δράστες και δύο ακόμη άγνωστοι συνεργοί τους, ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις, διέρρηξαν από την πόλη της Ξάνθης σαράντα οχτώ (48) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, (7) επτά Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα και οχτώ (8) επιχειρήσεις προκαλώντας παράλληλα και φθορές.

Κατά την διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, φιάλες αλκοόλ, ενδύματα, καλλυντικά και προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα, ενώ σε τριάντα τέσσερις (34) περιπτώσεις δεν αφαίρεσαν κάτι από το εσωτερικό τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες με δύο αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες πραγματοποιήσαν αγορές σε καταστήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν ένα μέρος των αφαιρεθέντων  τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ένα κινητό τηλέφωνο, μία ηλεκτρονική συσκευή, δύο κάρτες τραπέζης και ενδύματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Επιπλέον στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.  

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram