Main Menu

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη- Τον χτύπησε, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και εξαφανίστηκε

Τρία self test για τους μαθητές αυτήν την εβδομάδα. Πότε καταργούνται οι μάσκες στα σχολεία.

Με τρία self test την εβδομάδα στους μαθητές πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (27/03).

Πότε κάνουν self test οι μαθητές

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (27/03) για να προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα, και μετά κανονικά self test τη Δευτέρα το απόγευμα (28/03) για την είσοδό τους στα σχολεία την Τρίτη, καθώς και την Πέμπτη (31/03) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.

Καταργείται το ένα self test
Ο αριθμός των τεστ στα οποία θα υποβάλλονται εβδομαδιαίως οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί μειώνεται σε ένα -από δύο- self test την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (01/04).

Αυτό αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας επειδή παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειονότητα των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Έτσι, και η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως σε κάθε φάση της πανδημίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Πότε καταργούνται οι μάσκες στα σχολεία
Η μικρή αυτή αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα σχολεία ανοίγει τον δρόμο, όπως όλα δείχνουν, τόσο για την κατάργηση της μάσκας σε αυτούς τους χώρους όσο και για ευρύτερη άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε μαθητές: «Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης, γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η κατάργηση της μάσκας στα σχολεία, αν και έχει καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους από τις 5 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr