Main Menu

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: “Άνοιξε επιτέλους ο Αγ. Κωνσταντίνος-Επόμενο βήμα η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής της Θράκης”

Δύο χρόνια μετά άνοιξε, επιτέλους, σήμερα το πρωί ο μεθοριακός σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ο οποίος είχε κλείσει μετά την επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η Κυβέρνηση, μετά τις αλλεπάλληλες πιέσεις μας, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών, του Επιμελητηρίου  και όλων των πολιτών της Ξάνθης. Άλλωστε, το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού είναι θέμα κομβικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, προκειμένου να μην χαθεί ακόμα μια τουριστική περίοδος, όπως επισημάναμε και στην κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέσαμε στις 30/3/2022. Ζήτημα παραμένει, όμως, ακόμα η επαρκής στελέχωση του μεθοριακού σταθμού, η εξασφάλιση των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων και η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Επόμενο βήμα μετά το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής της Θράκης, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η δυνατότητα πρόσβασης των επισκεπτών στην περιοχή μας.