Main Menu

Κ. Κουρτίδης: Στην Ξάνθη τέσσερις οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία

Σε πλήρη ετοιμότητα η αντιπεριφέρεια Ξάνθης για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία εάν και εφόσον χρειαστεί. Σύμφωνα με τον ατιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον κο Κώστα Κουρτίδη ήδη τέσσερις οικογένειες έχουν αφιχθεί στην περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (15-4-2022) σημείωσε ότι γι αυτό το λόγο πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων και αρχών, στόχος η καλύτερη οργάνωση και η προετοιμασία της υποδοχής.

Σε πρώτη φάση η Μητρόπολη της Ξάνθης διαθέτει στέγαση και σίτιση. Μέριμνα υπάρχει και για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σχολείο για τους μαθητές πρόσφυγες. Ουσιαστική κρίνεται και η συμβολή των νεο-προσφύγων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που διαμένουν στην περιοχή. «Η υποδοχή των προσφύγων γίνεται πάντοτε με μέριμνα του Ελληνικού Κράτους, εμείς εκείνο που θελήσαμε να διασφαλίσουμε είναι ότι θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμομε εφόσον μας ζητηθεί» είπε ο κος Κουρτίδης τονίζοντας πως είναι συγκινητική η προθυμία της τοπικής κοινωνίας να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων εφόσον προκύψει μεγαλύτερη ανάγκη.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να εξυπηρετήσουμε τη μικρή «ροή» που υπάρχει» κατέληξε ο κος Κουρτίδης σημειώνοντας ότι μικρή αλλά υπαρκτή είναι η παρουσία προσφύγων στην αν.Μ.Θ. γεγονός που προϋποθέτει εγρήγορση από την πλευρά όλων των αρμοδίων υπηρεσιών.

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram