Main Menu

Ξάνθη: Aντίστροφη μέτρηση για τον 1ο αγώνα βουνού “Godzilla Xanthi Trail”-Δήλωσε συμμετοχή.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  προκηρύσσουν τον Αγώνα Βουνού Ξάνθης «1ο Godzilla Xanthi Trail» 30χλμ. και τους παράλληλους αγώνες 14χλμ. και 7χλμ.

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στο 1ο Godzilla Xanthi Trail  έχουν όσοι δρομείς διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID 19 ή Πιστοποιητικό Νόσησης με αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα παραλαβής του υλικού συμμετοχής τους από την γραμματεία των αγώνων και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

  1. Επωνυμία: Αγώνας Βουνού Ξάνθης «Godzilla Xanthi Trail».
  2. Ημερομηνία: Κυριακή, 22 Μαΐου  2022
  3. Μήκος της διαδρομής:30 χιλιόμετρα – 14 χιλιόμετρα – 7 χιλιόμετρα.
  4. Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη
  5. Ώρα έναρξης:
  • 09:00 Αγώνας 30χλμ
  • 09:20 Αγώνας 7χλμ
  • 09:45 Αγώνας 14χλμ
  1. Εκκίνηση και Τερματισμός: Τοποθεσία Λιβάδι.
  1. Διαδρομή:
  • Αγώνας 30χλμ.:θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 29χλμ είναι μονοπάτια, και 1χλμ δασικός δρόμος-καλντερίμι με θετική υψομετρική διαφορά 1850μ. Είναι μία απαιτητική διαδρομή μεγάλης δυσκολίας με αρκετά τεχνικά κομμάτια. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.
  • Αγώνας 14χλμ.:θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 12χλμ είναι μονοπάτια και τα υπόλοιπα 2χλμ δασικοί δρόμοι με θετική υψομετρική διαφορά 600μ. Η διαδρομή είναι εύκολη-μέτριας δυσκολίας.
  • Αγώνας 7χλμ.:  θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα  6χλμ είναι δασικοί δρόμοι και 1χλμ μονοπάτια με θετική υψομετρική διαφορά 200μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή στο ορεινό τερέν. Είναι μία εύκολη διαδρομή και έχει στόχο να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την φύση.

 

  1. Απονομές: Δεν θα γίνουν απονομές. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κάθε αθλητής με το που τερματίζει τον αγώνα του, παραλαμβάνει το μετάλλιο του, μόνος από ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής:
  • Αγώνας 30χλμ.: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
  • Αγώνας 14χλμ.:Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
  • Αγώνας 7χλμ.:Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 2010.

 

  1. Διακρίσεις, Έπαθλα:
  • Αγώνας 30χλμ.:Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

-Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
-Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια.

-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

  • Αγώνας 14χλμ.: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν

μετάλλια.

-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

 

Γενική κατηγορία
Κατηγορία ανδρών    Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60-69
70+

 

  • Αγώνας 7χλμ.:Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.

– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν

Μετάλλια.

– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν  θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 -Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας.

Θα υπάρξει βράβευση της πολυπληθέστερης συμμετοχής εκ μέρους των Συλλόγων-Ομάδων δρομέων. Τα αποτελέσματα θα βγουν από τις καταστάσεις συμμετεχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και αφορούν τόσο τον αγώνα 30χλμ  όσο και τους αγώνες των 14 και 7χλμ. Τελική ημερομηνία εγγραφής αθλητών είναι η Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. Αθλητές που θα εγγραφούν σε Σύλλογο ή Ομάδα την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα.

  1. Εγγραφές:
  • Αγώνας 30χλμ-14χλμ-7χλμ.: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.godzillaxanthitrail.gr και λήγουν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. Οι αθλητές και αθλήτριες με ατομική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα.

Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμού τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής μπλούζας.

  1. Κόστος Συμμετοχής:
  ΚΟΣΤΟΣ
Αγώνας  30χλμ. 25 €
Αγώνας  14χλμ. 15 €
Αγώνας    7χλμ. 10 €

 

Αγώνας  30χλμ 1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή

2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο

4.      Αναμνηστική τεχνική ζακέτα

5.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)

6.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.

 

Αγώνας  14χλμ. 1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή

2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο

4.      Αναμνηστικό  T-shirt

5.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)

6.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.

 

Αγώνας
7χλμ.
1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή

2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο

4.      Αναμνηστικό  T-shirt

5.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)

6.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.

 

 

  1. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:
  • Από το διαδίκτυο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω ασφαλούς συστήματος πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.
  • Από το διαδίκτυο μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal.
  1. Υγειονομική κάλυψη:Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας, εθελοντές ιατρούς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, καθ’ όλη τη διάρκεια και τη διαδρομή του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή–τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

  1. Περισυλλογή Δρομέων:

Εθελοντής της διοργάνωσης θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να υποστηρίζει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

  1. Σταθμοί υποστήριξης-τροφοδοσίας:

      Αγώνας 30χλμ.: Θα υπάρχουν έξι σταθμοί τροφοδοσίας  καθώς  και στον τερματισμό.

Αγώνας 14χλμ.: Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας  καθώς  και στον τερματισμό.

      Αγώνας 7χλμ.: Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας καθώς και στον τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που αυτό πέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.

  1. Σήμανση ΔιαδρομήςΗ σήμανση της διαδρομής θα γίνει με πινακίδια, χρωματισμούς στο έδαφος-δέντρα και ταινίες σηματοδότησης. Σε καίρια σημεία της διαδρομής, και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.
  1. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα:
  • Αγώνας 30χλμ.: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν περάσει σε 3,5 ώρες από το σημείο καταγραφής στο 17χλμ (Ι.Μ. Παναγίας Καλαμούς) και να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 7 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
  • Αγώνας 14χλμ.: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 3 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
  • Αγώνας 7χλμ.: Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο.
  1. Υποχρεωτικός εξοπλισμός-σακίδιαΔεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα επιτρέπεται. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.
  1. Εξωτερική βοήθειαΔεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε. Εάν γίνει αντιληπτή τέτοια ενέργεια ο αθλητής στον οποίο προσφέρθηκε η βοήθεια ακυρώνεται αυτομάτως. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.
  1. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 17ο χιλιόμετρο (για τον αγώνα 30χλμ) θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό  συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
    Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
  1. Σημεία ελέγχου: Τα Σημεία Ελέγχου της διαδρομής  είναι όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει με την άφιξή του στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του.
    Όποιος αθλητής δεν περάσει από όλους τους σταθμούς Ελέγχου θεωρείται άκυρος.
    Όποιος αθλητής παρατηρηθεί να κινείται εκτός της σημασμένης διαδρομής καταγράφεται και ακυρώνεται.
  2. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 21-05-2022 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 22-12-2022 από τις 06:30 στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στη τοποθεσία Λιβάδι.
  3. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.
  4. Όροι συμμετοχής
  • Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στο Godzilla Xanthi Trail 30χλμ και στους παράλληλους αγώνες έχουν όσοι δρομείς διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID 19 ή Πιστοποιητικό Νόσησηςμε αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα παραλαβής του υλικού συμμετοχής τους από την γραμματεία των αγώνων και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί επιστροφή του ποσού της εγγραφής κάθε δρομέα σε διάστημα 60 ημερών από την απόφαση ακύρωσης. Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
  • Σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα να αναβάλει την εκκίνηση ή να ακυρώσει τον αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και η συνδρομή συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους δρομείς.
  • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση του Godzilla Xanthi Trail 30χλμ και στους παράλληλους αγώνες γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή βλάβη στην υγεία τους.
  • Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ελεύθερη βούληση.
  • Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.
  • Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνον από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.
  • Ο ΑΠΣ Δρομέων Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβη που μπορεί να υποστεί συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.
  • Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και απαγορεύεται να μεταβιβαστεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλον δρομέα.
  • Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής από τους συμμετέχοντες είναι ορθά.
  • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά στοιχεία μπορούν αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς που αφορούν τη διεκπεραίωση του αγώνα όπως της χρονομέτρησης, της σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων και της δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο.
  • Οι δρομείς που συμμετέχουν στους αγώνες συναινούν στη χρήση της εικόνας τους που λαμβάνεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
  • Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής απαιτείται πέραν της επίδειξης ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) και η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες νωρίτερα από την ημέρα του αγώνα, σύμφωνα τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  • Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρων της προκήρυξης στα πλαίσια της προσαρμογής αυτών με βάση νεώτερες διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέχρι τη διεξαγωγή των αγώνων.
  1. Πληροφορίες: www.godzillaxanthitrail.gr
  2. Επικοινωνία:

email:info@godzillaxanthitrail.gr

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γκορόγιας Άκης 6934252929

Γράκης Αλέξανδρος 6971948825

Γιάντσου Μαρία 6986913819

Μιχαηλίδης Πολύβιος 6983893483 (οικονομικά Θέματα)

 

Με εκτίμηση η

Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: