Main Menu

Στη Κομοτηνή η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου- Το Μ. Σάββατο στη Ξάνθη.

Στη Κομοτηνή συνέχισε την περιοδεία της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την Μ.Παρασκευή ενώ όπως σας είπαμε στη Ξάνθη θα είναι το Μ.Σάββατο και την Κυριακή θα επισκεφθεί την γενέτειρα της την Σταυρούπολη.

Στη Κομοτηνή σήμερα Μ.Παρασκευή επισκέφθηκε το Θρυλόριο όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Συλλόγου “Η Κερασούντα και το Γάρς” Χρύσα Μαυρίδου και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων μεταξύ άλλων.

Την υποδέχθηκαν κάτοικοι του Θρυλορίου ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές στην πλατεία του χωριού, ενώ κάτοικοι της προσέφεραν λουλούδια, τα οποία αποδέχθηκε. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης την ξενάγησε στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου προσκύνησε τον Επιτάφιο και αμέσως μετά η κα Μαυρίδου τις έδειξε μεγάλες αφίσες με προσφυγικές εικόνες από το Θρυλόριο και την πληροφόρησε με ιστορικά στοιχεία για τον οικισμό και τον προσφυγικό του χαρακτήρα. Της προσέφερε μια ποντιακή λίρα που κάτοικος της Θρυλορίου την έφτιαξε αποκλειστικά για αυτήν.

Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα φειδωλή και απλώς είπε πως η περιοδεία της στην περιοχή μας είναι “ένα προσκύνημα στον Θρακικό ελληνισμό και στον Ποντιακό που συνεχίζει μέσα στους αιώνες την πορεία του”.

Θα συμμετέχει στην περιφορά του Επιταφίου στους Ασκητές

Σήμερα Μ. Παρασκευή περίπου στις 19:30 θα φτάσει στον ναό Αγίου Γεωργίου Ασκητών και θα την υποδεχθεί ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Θα είναι παρούσα στην ακολουθία του Επιταφίου από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και στην συνέχεια θα συμμετέχει στην λιτανεία του Επιταφίου. Από ότι φαίνεται δεν θα συμμετέχει στην συγκέντρωση των Επιταφείων στο Ηρώο της Κομοτηνής σήμερα το βράδυ.

Με πληροφορίες από xronos