Main Menu

Νέες πληροφορίες για τον τραγικό θάνατο απο τον ρομποτικό κάδο: “Έψαχνε” τα φάρμακα που πέταξε κατά λάθος στο απορριμματοφόρο. Μπήκε ολόκληρος μέσα

H  Αλεξανδρούπολη αλλά και όλος ο νομός Έβρου παραμένουν  σοκαρισμένοι από τον τραγικό, φρικτό θάνατο του 37χρονου Δ.Δ, τον οποίο διαμέλισε ρομποτικός κάδος απορριμμάτων χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. 

Ο άτυχος άνδρας που καταγόταν από το Ορμένιο Ορεστιάδας, αλλά ζούσε στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο περιφερειακό πρόγραμμα ΑΜΘ της ΕΡΤ  σήμερα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, έκανε «λάθος εκτίμηση και λάθος ενέργεια» αποδίδοντας στην συγκεκριμένη αντίδραση τον ακαριαίο θάνατο του. Όπως επεσήμανε, έσκυψε μέσα στον ρομποτικό κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και την Λέσχη Αξιωματικών, για να ανασύρει μία σακούλα με φάρμακα, που κατά λάθος πέταξε μέσα στον κάδο, μαζί με μία σακούλα απορριμμάτων. «Μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το μηχάνημα τον αναγνώρισε ως όγκο απορριμμάτων», εξήγησε ο κ.Δαστερίδης, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας του κάδου λειτουργούσαν κανονικά.

«Ο ρομποτικός κάδος δίνει ηχητικές οδηγίες απομάκρυνσης πριν κλείσει η πόρτα του» εξήγησε συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενώ στην έρευνα που ακολούθησε του τραγικού δυστυχήματος, διαπιστώθηκε ότι μέσα στον κάδο υπήρχε η σακούλα με τα φάρμακα που αναζητούσε ο 37χρονος άνδρας. Επίσης βρέθηκε και η ιατρική συνταγή με το όνομά του για τα συγκεκριμένα φάρμακα. «Εάν είχε ειδοποιήσει τον δήμο ότι έχασε κάτι μέσα στον κάδο, θα είχαμε πάει για να το βγάλουμε, αφού προηγουμένως θα είχαμε απενεργοποιήσει τη λειτουργία του», πρόσθεσε ο Ηλίας Δαστερίδης.

Ο ρομποτικός κάδος λειτουργεί στο κέντρο της πόλης από το 2009, επί δημαρχίας Αλεξανδρή και όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας, είναι κατασκευασμένος με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων. Τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη και προκαταρκτική έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία για τις συνθήκες του τραγικού, πρωτόγνωρου για την περιοχή μας περιστατικού. Υπήρχαν πάντως πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που ήταν είτε διερχόμενοι από το σημείο είτε καθόταν στην διπλανή καφετέρια και είδαν πως βρήκε τον φρικτό θάνατο ο άτυχος 37χρονος.

evros-news