Main Menu

1ος Αγώνας Βουνού Godzilla Xanthi Trail- Εκατοντάδες δρομείς από Ελλάδα και εξωτερικό έτρεξαν στα βουνά της Ξάνθης.

Ο 1ος Αγώνας Βουνού Godzilla Xanthi Trail πέρασε στην ιστορία αφήνοντας πίσω του πανέμορφα συναισθήματα και εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων! Εκατοντάδες λάτρεις του ορεινού τρεξίματος από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό δεν δίστασαν να δηλώσουν συμμετοχή στον πρωτοεμφανιζόμενο Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail δείχνοντας εμπιστοσύνη στην πολυετή εμπειρία των Xanthi Runners!
Ο Αγώνας Βουνού ήταν ένα όνειρο το οποίο μετά από αρκετή δουλειά και κόπο πήρε σάρκα και οστά αναδεικνύοντας την ευρύτερη ορεινή περιοχή της Ξάνθης, το περιαστικό δάσος της, τα πανέμορφα βουνά της ,όπως το Αυγό, τα πλούσια σε βλάστηση μονοπάτια της.
Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή και των τριών αγώνων. Πέραν των αθλητών που στάθηκαν στην εκκίνηση, αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή Λιβάδι για να παρακολουθήσουν το νέο αυτό αθλητικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Ξάνθη οι οποίοι ενθάρρυναν με το ζεστό τους χειροκρότημα την προσπάθεια αθλητών αλλά και διοργανωτών.
Η πρώτη εκκίνηση των 30χλμ. δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κο.Κουρτίδη Κωνσταντίνο και μονομιάς οι δρομείς κατέκλυσαν τα μονοπάτια της ορεινής περιοχής της Ξάνθης δίνοντας παλμό, ζωντάνια, θετική ενέργεια από όπου κι αν πέρασαν χαρίζοντάς μας αξέχαστες αγωνιστικές στιγμές.
May be an image of 3 people, people standing and outdoors
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος του Godzilla Xanthi Trail 30km. +1.850 θετική υψομετρική τερμάτισαν συνολικά 125 δρομείς. Ο αθλητής που έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού ήταν ο Σουγιολτζόγλου Μιχάλης, αθλητής και προπονητής της Sougiol Team σε 3:21:31, δεύτερος ο Τσιαμπουλάς Ιωάννης σε 3:24:01 και τρίτος ο Καλούδης Γιάννης σε 3:27:25. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη αναδείχθηκε η Γεράρδη Νικολέττα μέλος των Rodopi Runners ,Kasimis Training σε 4:09:03, δεύτερη η Τηλαβερίδου Μαριάννα μέλος των Xanthi Runners σε 4:31:25 και τρίτη η Καλτάκη Αθηνά της Kasimis Training.
Στη διαδρομή του Godzilla Xanthi Trail 14km. +600 θετική υψομετρική συνολικά τερμάτισαν 239 αθλητές. Πρώτος στην κατηγορία ανδρών αναδείχθηκε ο Παντεκίδης Βασίλης του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδος σε 1:18:16, δεύτερος ο Μπέρτος Βασιλης της JT Coaching σε 1:18:32, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Τσιληπήρας Θωμάς σε 1:18:53. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη γυναίκα ήρθε η Ποριαζόγλου Ευγενία του ΣΧΟ Καβάλας σε 1:35:02 , δεύτερη η Χαλιάζη Παναγιώτα σε 1:39:39, ενώ τρίτη η Μπέκα Κατερίνα της JT Coaching σε 1:41:11.
Τέλος, στη διαδρομή του Godzilla Xanthi Trail 7km. +200 θετική υψομετρική τερμάτισαν 228 αθλητές. Πρώτος αναδείχθηκε ο Τσιτσεκλής Πέτρος σε 31:31, δεύτερος ο Μελαδιανός Πολύκαρπος 34:07 ενώ τρίτος ο Καμπαγεωργίου Πάρης σε 34:58. Στην κατηγορία γυναικών πρώτη τερμάτισε η Τσέκου Στέλλα σε 38:36 , δεύτερη η Lulcheva Stella σε 42:28 και τρίτη η Δημητριάδου Νάνσυ σε 43:28.
Τις απονομές των νικητών και νικητριών των αγώνων έκαναν ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Τσέπελης Μανώλης, ο κος Φανουράκης Μανώλης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κος Αμβροσιάδης Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Παιδείας, η κα Ψωμά Σοφία, Γενική Γραμματέας Δήμου Ξάνθης και ο κος Δάγκας Δημοσθένης Αντιπρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου στις γυναίκες. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών του Godzilla Xanthi Trail. Στις απονομές αλλά και στην διαδρομή των 30 χλμ συμμετείχε ο Σιδερίδης Νικόλαος, διακεκριμένος αθλητής υπεραποστάσεων σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, τιμήθηκαν με ειδικό βραβείο ο Σύλλογος Δρομέων Rodopi Runners από την γειτονική Κομοτηνή ως η πολυπληθέστερη σε συμμετοχές ομάδα συμμετεχόντων.
Η μεγάλη επιτυχία του 1ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, πολλών ωρών συντήρησης και καθαρισμού των μονοπατιών αλλά ταυτοχρόνως και πολλών ωρών συντονισμού οργανωτικών θεμάτων. Το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα μας επιτρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον, να θέσουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους με υψηλότερα standards διορθώνοντας τα τυχόν λάθη που έγιναν. Η διοργάνωσή μας, είναι μια διοργάνωση η οποία σέβεται τη φύση και το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινε σε ενέργειες βλαπτικές προς αυτό, αντιθέτως φρόντισε όσο καλύτερα μπορούσε τα μονοπάτια των διαδρομών.
Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, η ψυχή της διοργάνωσής μας, οι οποίοι υπήρχαν σε όλα τα σημεία των αγώνων ξεκινώντας από την εκκίνηση, τους σταθμούς ανεφοδιασμού, συνοδεύοντας τους τελευταίους αθλητές της κάθε διαδρομής, τα check points, το πάρκινγκ, τον τερματισμό, τη γραμματεία, οι οποίοι φρόντιζαν τους αθλητές και τους υποδέχονταν με το πλατύ τους χαμόγελο και δυνατό τους χειροκρότημα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ιατρό κο.Μιχαηλίδη Ευστάθιο για την εθελοντική συμμετοχή στην ιατρική κάλυψη των δρομέων συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους φορείς, στις εθελοντικές οργανώσεις και στους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια έκβαση της διοργάνωσης. Ειδικότερα, ευχαριστούμε :
• τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Ε.Ξάνθης.
• Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης για την σημαντική συμβολή του στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα.
• τους Υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.
• Τον κο.Θεοδωράκη Γιάννη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, προπονητή της JT Coaching για τις εθελοντικές προπονήσεις μελών & φίλων του συλλόγου
• Τον ΕΟΣ Ξάνθης για την πολυετή συντήρηση των μονοπατιών της ορεινής περιοχής της Ξάνθης και την διάνοιξη νέων μονοπατιών, ώστε όλοι να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη φύση, προσφορά ανεκτίμητης αξίας.
• Την εταιρία Xplore Trails MTB & Hiking Tours για την πολυετή φροντίδα των μονοπατιών του περιαστικού δάσους και την συνεργασία την ημέρα του αγώνα.
• Την Rout Family για την συμβολή στην συντήρηση των μονοπατιών
• Τον συνεργάτη κο.Κράλλη Γιώργο, την εταιρία POLYGNOME για την γραφιστική επιμέλεια, σχεδίαση του λογότυπου και την παραγωγή του διαφημιστικού σποτ του Godzilla Xanthi Trail.
• Τον συνεργάτη φωτογράφο κο.Λεοντιάδη Γρηγόρη ο οποίος επιμελήθηκε την φωτογραφική κάλυψη και το βίντεο του αγώνα.
• Τους εθελοντές φωτογράφους Ιρφάν Σιάνκο και Σιάνκο Μουτζαχίτ από το κατάστημα IR DATA Electronics οι οποίοι διέθεσαν τον εξοπλισμό και τις γνώσεις τους για τις φωτογραφικές ανάγκες του αγώνα
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην διοργάνωση και επιτυχία του 1ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail:
• Τον διακεκριμένο μας χορηγό Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»
• Τους χορηγούς επικοινωνίας:
• RUNNTRAIL
• Μελωδικός 105,7
• Super 88 Radio
• Xanthi Daily
Τους χορηγούς:
• Juliette Coffee Roasters
• Valsamis Catering
• Caffeine Roastery Superfoods
• Coffee Lab
• Ρούσσος Βενέδικτος Κ2 Διαφημιστικά & Εκτυπώσεις
• Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης και ιδιαίτερα τους :
Μπατζακίδη Μιχάλη
Μπατζακίδη Γιώργο
Αλλαντοποιία Μπαντάκ
Αλλαντοποιία Χασάπη Δημήτρη
Αλλαντοποιία Καρά Χασάν Τζεμαλή
Αλλαντοποιία Sary
Αφοί Σιούτη
Τσορμπατζίδη Γιώργο
Χασάπη Δημήτρη
Πλατη Βασίλειο
Θώμογλου Αντώνη
Πυργελή Γιάννη
Χατζηϊωάννου Μαρία & Σία Ο.Ε.
Ζευκίδη μάκη
• Amperiadis Αρτοποιϊα Ζαχαροπλαστική Catering
• Κάρβουνα Θράκης
• Χαλβαδοποιείο Ελευθερίου
• Bianco Coffee & Breakfast
• Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά
• Εστιατόριο Ελιά
• Σαϊτ Ογλού χρώματα, σιδερικά
• Βιοκοσμος βιολογικά προϊόντα
• Δερμάτινα είδη imelde
• Ξενοδοχείο Natassa
• Ξενοδοχείο Nestos
• ΔΕΔΔΗΕ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα www.godzillaxanthitrail.gr. Τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσει και η δημοσίευση όλου του φωτογραφικού υλικού που συγκεντρώθηκε στην ίδια ιστοσελίδα.
Tα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners», η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail δεσμεύονται για την καθιέρωση του αγώνα αυτού και θα εργάζονται συνεχώς για την βελτίωσή του. Συνεπώς, θα παρακαλούσαμε τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, να αποστείλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας του αγώνα είτε στο e-mail του συλλόγου (xanthirunners@gmail.com) είτε στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας του αγώνα.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail, τον ενθουσιασμό, την ζωντάνια, την θετική σας ενέργεια, τον κόπο να ταξιδέψετε από όλη την Ελλάδα για να έρθετε στην Ξάνθη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Godzilla Xanthi Trail No2

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι