Main Menu

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη- Τον χτύπησε, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και εξαφανίστηκε

“Ξύπνησαν” τα φίδια στη Θράκη- Περιστατικά σε πάρκα και σχολείο.

Την… επανεμφάνισή τους άρχισαν να κάνουν δειλά – δειλά τα φίδια, προκαλώντας φόβο σε μικρούς και μεγάλους!

Μόνο στον δήμο Αλεξανδρούπολης την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τρία περιστατικά εμφάνισης φιδιού.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στο πάρκο Ανατολικής Θράκης στην Αλεξανδρούπολη! Εκεί κάτοικοι της περιοχής έκπληκτοι είδαν μια αρσενική οχιά να βρίσκεται πάνω στο τοιχίο του πάρκου εκεί που κάθονται καθημερινά μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης όπου βρέθηκε στο σημείο και απομάκρυνε το επικίνδυνο φίδι το οποίο καιεπέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον.

Δύο ημέρες μετά στην παραλία της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο πάρκο δίπλα στην “Αργώ” εντοπίστηκε μια “Δεντρογαλιά” πρόκειται για ένα ακίνδυνο φίδι το οποίο και αυτό απομακρύνθηκε από το σημείο.

Τέλος την Παρασκευή το πρωί στο δημοτικό σχολείο του Απαλού δάσκαλοι εντόπισαν μια οχιά,  μάλιστα ήταν αρκετά μεγάλη γύρω στα 80 εκατοστά!

Το φίδι είδαν οι δάσκαλοι την ώρα που άνοιγαν την πόρτα του σχολείου προκειμένου να γίνει η προσέλευση των μαθητών λίγο πριν τις 8 το πρωί. Άμεσα και σε αυτή την περίπτωση έσπευσε η Π.Υ Αλεξανδρούπολης προκειμένου να απομακρύνει το ερπετό.

Να σημειωθεί πως στην Ελλάδα, από τα περίπου 70 είδη ερπετών που μπορεί να συναντήσει κανείς, μόνο 7 φέρουν δηλητήριο, ενώ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η θνησιμότητα στη χώρα μας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί εδώ και μερικές δεκαετίες. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, μέχρι και 200 περίπου άτομα πέφτουν θύματα δαγκώματος οχιάς.Τα μοιραία περιστατικά είναι περίπου 1 στα 500.

Οι θάνατοι αφορούν κατά κανόνα άτομα με βεβαρημένη υγεία ή λάθη κατά τις ενέργειες αμέσως μετά το δάγκωμα. Ο χρόνος μέσα στον οποίο ένα θύμα μπορεί να χάσει τη ζωή του είναι μερικά 24ωρα και ΟΧΙ μερικές ώρες ή λεπτά.

Τα φίδια μεταφέρονται μέσα στις πόλεις κυρίως μέσω των αυτοκινήτων, παθητικά, όταν αυτά κρύβονται στον κινητήρα για σκιά, ζέστη ή κρυψώνα. Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρχουν συμπτώματα πόνου και οιδήματος (πρήξιμο) ή επικίνδυνα συμπτώματα έπειτα από δάγκωμα φιδιού, συνιστάται η μεταφορά σε κέντρο πρώτων βοηθειών.

e-evros