Main Menu

Η Sunlight Group υπερδιπλασιάζει την παραγωγή ανακύκλωσης μολύβδου.

Με αφορμή τον 50ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η SunlightGroup Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει τα σχέδιά της για υπερδιπλασιασμό της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας ανακύκλωσης που λειτουργεί στην Κομοτηνή,ως το 2025: από 45.000 τόνους μαλακού μολύβδου και κραμάτων μολύβδου σε 100.000 τόνους. Η επέκταση αυτήφέρνει τη μονάδα ανακύκλωσης της Sunlight στις κορυφαίες του είδους τηςσε ό,τι αφορά την παραγωγή ενός και μόνο εργοστασίου, καθώς θα συγκαταλέγεται πλέον στους μεγαλύτερους παραγωγούς δευτερογενούς μολύβδου στην Ευρώπη.

Η Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών της SunlightGroup είναι η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου-οξέος στην Ευρώπη, με πιστοποίηση του συστήματος οικολογικής διαχείρισης και οικολογικού ελέγχου EMAS (Eco-ManagementandAuditScheme) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί από το 2014 και μπορεί να ανακυκλώσει έως 25.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών το χρόνο. Απασχολεί πάνω από 80 εργαζομένους και εφοδιάζει τη βασική μονάδα παραγωγής της Sunlight στην Ξάνθη με πάνω από το 50% των αναγκών της σε πρώτες ύλες, μειώνοντας σημαντικά τη χρήση φυσικών πόρων και ενισχύοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας.

ΗδραστηριότητατηςSunlightσε ό,τι αφορά την ανακύκλωση και η εφαρμογή του επιχειρηματικού μοντέλου της κυκλικής οικονομίας ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ να ανακυκλώνεται το 80% των μπαταριών μολύβδου-οξέος ως το 2030. Επίσης, τιμούν το σύνθημα του φετινού 50ου εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, #ΜόνοΜιαΓη (#OnlyOneEarth).

ΗSunlightδεσμεύεται να συμβάλλει περαιτέρω σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, επενδύοντας σημαντικά στο ανακυκλωτήριό της ώστε να αυξήσει την παραγωγική του δυναμικότητα και να διατηρήσει ακόμη περισσότερους φυσικούς πόρους. Η εταιρεία θα επενδύσει συνολικά €9 εκατ. στα επόμενα χρόνια για οικοδόμηση εγκαταστάσεων, προσθήκη εξοπλισμού καιπροσωπικού. Με την εγκατάσταση αυτοματοποιημένων διαδικασιών, μηχανημάτων και συστημάτων, και αυξάνοντας τους εργαζομένους σε 110 άτομα, έως το 2025η Sunlight στοχεύει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα σε ράβδους μαλακού μολύβδου και κραμάτων μολύβδου από 45.000 τόνους το χρόνο σε 100.000 τόνους. Οι επενδύσεις εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σχολιάζοντας το επενδυτικό πλάνο για την επέκταση, ο Δρ. Αθανάσιος Καρακατσάνης, Διευθυντής Παραγωγής Ανακύκλωσης της SunlightGroup, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που λειτουργούμε μία από τις καλύτερες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη λειτουργία μας. Η επιδίωξή μας να υπερδιπλασιάσουμε την παραγωγική δυναμικότητα του ανακυκλωτηρίου απαντά σε βασικές ανάγκες βιωσιμότητας της ΕΕ και βοηθά την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους ανακύκλωσης της χώρας. Παράλληλα, και στο πλαίσιο του μοντέλου κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζουμε, προετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε την τροφοδοσία της παραγωγικής μονάδας στην Ξάνθη με πρώτες ύλες-προϊόντα δικής μας ανακύκλωσης. Και ταυτόχρονα, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας σε ό,τι αφορά θέματα ESG. Πρόκειται για μία επένδυση επωφελή για όλους, και κυρίως για το περιβάλλον, το οποίο καλούμαστε να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές».

ΗβιωσιμότηταβρίσκεταιστηνκαρδιάτηςλειτουργίαςτηςSunlightπουδεσμεύεταινα στηρίξει τη μετάβαση σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Προς την κατεύθυνση αυτή, παράγει και διαθέτει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, υλοποιεί σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις, και λειτουργεί με σεβασμό στο περιβάλλον. Στο ίδιο πλαίσιο, και ενώ η ζήτηση αυξάνεται, η ομάδα R&Dτης SunlightGroupαναζητά την καλύτερη δυνατή επιλογή για την ανακύκλωση και των προϊόντων της ιόντων λιθίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη SunlightGroup, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.systems-sunlight.com/el