Main Menu

«Pablo Escobar» ή «Χριστός»: Το προσωνύμιο του αστυνομικού με καταγωγή απο τη Θράκη που ήταν ο εγκέφαλος στο καρτέλ της κοκαΐνης.

Από το Διδυμότειχο είναι ο αστυνομικός της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με το προσωνύμιο «Pablo Escobar» ή «Χριστός» (λόγω των μακριών μαλλιών και της γενειάδας), που συνελήφθη από συναδέρφους του το Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, του καρτέλ της κοκαΐνης στα νότια προάστια

Πρόκειται για 33χρονο που ανήκει σε πάρα πολύ γνωστή οικογένεια του Διδυμοτείχου, ο οποίος επέλεξε την Αστυνομία από τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά τώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κατηγορίες. Μαλιστα φίλοι και γνωστοί έχουν σοκαριστεί όταν κυκλοφόρησαν στην πόλη των κάστρων οι πληροφορίες για την σύλληψη και ανάμιξη του στη διακίνηση κοκαίνης.

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας με το προσωνύμιο «Pablo Escobar» ή «Χριστός» (λόγω των μακριών μαλλιών και της γενειάδας), ο dj γνωστός και ως «Σίμος», ο επιχειρηματίας με τα ηχοσυστήματα και μια άνεργη 30χρονη με το όνομα «Αρετή», αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίονα των καρτέλ της κοκαΐνης στα νότια προάστια.

Ο αρχηγός, λόγω της κομβικής θέσης που είχε στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, είχε στήσει το στρατηγείο του στο σπίτι του στο Ελληνικό και γνωρίζοντας τις περιπολίες και τις κινήσεις των συναδέλφων του αστυνομικών χρησιμοποιούσε τα παρκινγκ σούπερ μάρκετ της περιοχής αλλά και νυχτερινών καταστημάτων για να πασάρει τη «λευκή κυρία» ενώ έκανε ακόμη και delivery ναρκωτικών.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό που παρουσιάζει το protothema.gr, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βάλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο στόχαστρο τον επίορκο αστυνομικό και ολοκλήρωσαν μια οργανωμένη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τους dealers να κατηγορούνται και 37 πελάτες που ψώνιζαν κόκα από το καρτέλ του αστυνομικού. Μάλιστα, οι 24 από τους πελάτες έχουν ταυτοποιηθεί και οι 13 είναι στη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό: «Ο 33χρονος αστυφύλακας ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και προμήθεια των ναρκωτικών. Ειδικότερα, επέλεγε ως περιοχές συνάντησης με τα υπόλοιπα μέλη σημεία που βρίσκονται αφενός πλησίον της οικίας του στο Ελληνικό αφετέρου σημεία που βρίσκονται μόνο σε περιοχές των νοτίων προαστίων. Και αυτό γιατί εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητα του ως αστυνομικός στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όσο και τις γνωριμίες με τους εκεί υπηρετούντες αστυνομικούς, ελαχιστοποιούσε τις πιθανότητες να εμπλακεί σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών δυνάμεων. Όπως διαπιστώθηκε ο 33χρονος, επέλεγε ως σημεία συνάντησης πολυσύχναστα μέρη και συγκεκριμένα υπαίθριο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Αλίμου στην Αργυρούπολη, το πάρκο επί της οδού Παπαναστασίου, παρκινγκ σούπερ μάρκετ στην οδό Λαμίας στον Άλιμο, είτε το χώρο στάθμευσης παραπλεύρως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα μέλη της οργάνωσης με τα ψευδώνυμα «Σίμος» και «Αρετή», ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση κοκαίνης σε τελικούς χρήστες. Παραλαμβάνοντας μέρος των ναρκωτικών, είτε απευθείας από τον αστυνομικό, είτε από τον επιχειρηματία ο οποίος αφού τα αποθήκευε προσωρινά στο κατάστημα του τα παρέδιδε στην «Αρετή». Ο «Σίμος» από την άλλη επέλεγε ως σημεία συνάντησης με τους πελάτες του, είτε το σπίτι του είτε πολύ γνωστό μπαρ της Γλυφάδας (σ.σ αναφέρεται το όνομα του) όπου εργάζεται. Η «Αρετή» επέλεγε το σπίτι της και σε πολλές περιπτώσεις αναλάμβανε να προμηθεύει κατ’ οίκον τους πελάτες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ταξί».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»
ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»
ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»,
χρήματα: «παπούτσια»,
αγορά ποσότητας «επί πιστώσει»: «αέρα».