Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
20°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους των Συλλόγων για το άνοιγμα του κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Μετά από 11 χρόνια κλειστό και ρημαγμένο και… 50 χωρίς άδεια, ανοίγει νόμιμα και με τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης δημοτικής αθλητικής δομής.

Απαιτήθηκε μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια την οποία προΐστατο ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, που χθες και τυπικά υπέγραψε την απόφαση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας της κλειστής αθλητικής εγκατάστασης.

Βασικός -από την αρχή- στόχος, ύστερα από την προσεκτική και ενδελεχή εργασία πολλών μηνών από τη δημοτική αρχή είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο να μην κλείσει ξανά. Στόχος, ο οποίος επιτυγχάνεται!

Το σημαντικότερο όλων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος είναι ότι δε θα χαθούν άλλες γενιές νέων ανθρώπων, που δε θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο στην Κομοτηνή ούτε στο Κλειστό Κολυμβητήριο στην Καβάλα, για ναμάθουν κολύμπι να ασκηθούν να προπονηθούν να χαρούν.

Επίσης, σημαντική η πρόβλεψη για τα ΑμεΑ, καθώς η δημοτική αρχή επέμεινε να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της τη δυνατότητα θεραπευτικής κολύμβησης για τους συνδημότες μας, θέτοντάς την, ως προτεραιότητα.

Χθες το απόγευμα σε κλίμα ικανοποίησης ο Δήμαρχος Ξάνθης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του συνάντησε τους εκπροσώπους Κολυμβητικών Συλλόγων του τόπου μας. Συζητήθηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι όροι λειτουργίας, καθώς και ο τρόπος οργάνωσης των Συλλόγων, εντός της αθλητικής εγκατάστασης ώστε να μη παρατηρηθούν παθογένειες του παρελθόντος.

«Είναι η σειρά της κοινωνίας να απολαύσει αυτό το “κόσμημα”», σημείωσε ο Δήμαρχος. «Το παραδίδουμε, όπως του αξίζει, αλλά και όπως οφείλουμε στους συνδημότες μας», υπογράμμισε.