Main Menu

Θάσος: Στρατιωτικό κομβόι ενισχύει τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς – “Είμαστε αισιόδοξοι” δηλώνει ο διευθυντής δασών Καβάλας

Στρατιωτικό κομβόι έφτασε στη Θάσο προς ενίσχυση για την πυρκαγιά που μαίνεται πάνω από το χωριό Ποταμιά από το βράδυ της Τετάρτης.

Οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν στη δύσβατη περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο ThessToday.gr ο Ιωάννης Καπετάνγιαννης, Διευθυντής Δασών Ν. Καβάλας ανέφερε:

“Εκτιμώ ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Έχουν έρθει αρκετά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Το θέμα έγκειται στη σωστή διαχείριση όλων αυτών των δυνάμεων. Υπάρχει πρόσβαση οχημάτων. Έχουν διασκορπιστεί στις εστίες της φωτιάς και ενεργούν. Βοηθά ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή” για να συμπληρώσει:

“Δεν απειλούνται τώρα κατοικίες αλλά απειλείται το δάσος. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους τουρίστες αυτή τη στιγμή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση όλων των μέσων κατάσβεσης. Ενεργεί και ένα ελικόπτερο Σινούκ”.

Την ίδια στιγμή τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και καναντέρ συνεχίζουν τις ρίψεις νερού τόσο στον πυρήνα της φωτιάς όσο και στις διάσπαρτες εστίες που έχουν δημιουργηθεί