Main Menu

Θρήνος στην Καβάλα για τον 55χρονο που σκοτώθηκε στο Φαλακρό απο κεραυνό.

Τραγική εξέλιξη είχε η διοργάνωση των ορεινών αγώνων Six Peaks, οι οποίοι ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022 από το χωριό Πύργοι, ενός ορεινού αγώνα δρόμου αντοχής του όρους Φαλακρού της Δράμας στον οποίο συμμετείχαν 50-55 αθλητές από διάφορες περιοχές.

Ένας Καβαλιώτης 55 χρονών είναι ο άτυχος που σκοτώθηκε απο κεραυνό στο Φαλακρό Δράμας ενώ ένας 56χρονος αθλητής από Θεσσαλονίκη κατέληξε βαριά τραυματίας.

Ο κεραυνός χτύπησε την ομάδα των τεσσάρων δρομέων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή των αγώνων.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περί τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, με την Πυροσβεστική να ενημερώνεται περί τις 4.30. Λόγω της βροχόπτωσης και των έντονων κεραυνικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το δύσβατο σημείο στο οποίο βρίσκονταν οι 2 χτυπημένοι από κεραυνό αθλητές, η προσπάθεια των πυροσβεστών για προσέγγιση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Οι δύο άτυχοι αθλητές παρελήφθησαν από ελικόπτερο και μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης Καβάλας για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Άντρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τους δύο άντρες το πρωί οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma του ΕΚΣΕΔ στο Νοσοκομείο.