Main Menu

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη- Τον χτύπησε, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και εξαφανίστηκε

Με 25μελή αποστολή πάει στο Ιρακινό Κουρδιστάν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Με 25μελή αποστολή αναχωρεί για το Ιρακινό Κουρδιστάν, στις 29 Σεπτεμβρίου το Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης, με προορισμό την πόλη Σουλεϊμανίγια, όπου,  μαζί με το Λύκειον Ελληνίδων Καβάλας, θα ‘πλημμυρίσουν΄ με άρωμα Ελλάδας το ανακαινισμένο ρωμαϊκό θέατρο της πόλης, και μάλιστα θα είναι η πρώτη παράσταση που θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του θεάτρου!

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης κ. Πέπη Στάντσιου :’ η πρόταση έγινε από το προξενείο μας προς το κεντρικό Λύκειον Ελληνίδων. Ο πρόξενος γνωρίζει τη δράση μας καθώς ήταν το 2013 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας , όπου είχαμε μεταβεί με αποστολή. Θα είναι η πρώτη παράσταση που θα φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο ρωμαϊκό θέατρο, αυτή που θα παρουσιάσουμε σε συνεργασία με το Λύκειον Ελληνίδων Καβάλας. Συνολικά  η αποστολή θα έχει περίπου 50 άτομα εκ των οποίων οι 38- 40 χορευτές. Θα υπάρχει συνοδεία από το προξενείο ενώ θα γίνουν επισκέψεις στην πρωτεύουσα, Αρμπίλ, και σε γυναικείους συνεταιρισμούς ‘.

Όπως επεσήμανε η κ. Στάντσιου η παράσταση θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση του Ιρακινού Κουρδιστάν , ενώ η ελληνική δημόσια τηλεόραση , μέσω της ΕΡΤ 3, θα την καλύψει τηλεοπτικά και θα τη μεταδώσει στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή του Λυκείου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Καθημερινή η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης στη φετινή διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους :’ στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο κοινό μια ποικιλία θεματικών ενοτήτων και παράλληλα να αναδείξουμε την αξιόλογη δουλειά συμπολιτών μας. Τα προηγούμενα χρόνια, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα. Υπήρχε δισταγμός από τον κόσμο, κοινωνική αποστασιοποίηση, μια σειρά από μέτρα. Οι σύλλογοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να δράσουν χωρίς κόσμο. Ελπίζουμε, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας, να αρχίσουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, να ζωντανέψει η Ξάνθη και ο πολιτισμός της’, σημείωσε η κ. Στάντσιου.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) ΦΡΑΝΤάless

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί την Τετάρτη, 31/8/22 και ώρα 19:00 στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της κ. Νατάσας Μπαλτούνα, εικαστικού –γραφίστριας, με τίτλο «ΦΡΑΝΤάless», αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και ιδιαίτερα στη γυναίκα της « καθ’ ημάς Ανατολής». Πρόκειται για 22 πίνακες, πρόσωπα γυναικών που αφήνουν την Πατρίδα για την Πατρίδα. Ο ξεριζωμός σκληρός! Η ελπίδα εξανεμίζεται ! Μια νέα ζωή ξεκινά πάνω στα συντρίμμια της προηγούμενης!

Διάρκεια Εκδήλωσης:31/8 – 11/9/2022,

Καθημερινά : 19:00 -21:30

Χώρος εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών (1οςόροφος), Αγ. Γεωργίου 1.

2) Εμπνεύσεις Γυναικών

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, σας προσκαλεί την Παρασκευή, 2/9/22 και ώρα 19:00, στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των μελών του, Κατερίνας Δημητριάδου –Παπαδοπούλου «Χειροποίητες κούκλες με παραδοσιακά ρούχα», Ανθής Κουρτίδου, « Την πόλη μου κεντώ» και Σοφίας Ρώσσογλου « Χειροποίητο κόσμημα». Εμπνευσμένες δημιουργίες, εξαιρετικά έργα φιλότεχνων γυναικών, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την παράδοση μέσα από μια σημερινή ματιά.

Διάρκεια Εκδήλωσης: 2/9-11/9/22,

καθημερινά: 19:00 – 21:30

Χώρος Εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, ισόγειο, Αγ. Γεωργίου 1.

3) Sweets on the street

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί να γεύεστε καθημερινά τις γλυκές του λιχουδιές με τη συνδρομή του κ. Θεόδωρου Γιαλάογλου από ώρα 20:00 στη συμβολή των οδών Βασ. Κων/νου και Βενιζέλου.

Διάρκεια Εκδήλωσης: 3/9-10/9/22 από ώρα 20:00

Χώρος Εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, γωνία Βασ. Κων/νου και Βενιζέλου

4) Παιχνίδια της Γειτονιάς

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών σε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στα αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς και της παρέας.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης : Δευτέρα, 5/9/2022, ώρα 18:30

Χώρος εκδήλωσης : Αυλή Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, στην οδό Βενιζέλου (έναντι Πολυχώρου Σκέψης και Τέχνης).

5)Ένας Σκόρος στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, να ανακαλύψουν μέσα από παιχνίδια , περίπου μιας ώρας, το αρχοντικό Χασιρτζόγλου ( σημερινό κτήριο Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης). Τα παιδιά αναζητούν μέσα από ένα παραμύθι και βιωματικές δράσεις, σημάδια από τους ανθρώπους και τις διαφορετικές χρήσεις του αρχοντικού, αρχική και σημερινή.

Η δράση πραγματοποιείται και ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τάξεις Δημοτικού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Τρίτη , 6/9/2022 , ώρα 18:30

Χώρος εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1.

6) Παράσταση Καραγκιόζη «Τα 82 Εντάλματα»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και ο Θίασος Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζουν την παράσταση «Τα 82 Εντάλματα». Ο Καραγκιόζης χρωστάει 82 εντάλματα τα οποία και δεν μπορεί να πληρώσει. Το σεράι θέλει να του πάρει την παράγκα και να τον κλείσει φυλακή. Πώς θα τη γλυτώσει? Ο δαιμόνιος Καραγκιόζης αποφασίζει «να πεθάνει» για να μπορέσει να ζήσει. Η συνέχεια στο πανί….

Είσοδος: 3 ευρώ

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Τετάρτη , 7/9/2022 , ώρα 20:30

Χώρος εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης(Αυλή), Αγ. Γεωργίου 1.

7) ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…..στην παλιά Ξάνθη

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με τις«Αλλιώτικες Προτάσεις» σας προσκαλεί να ανακαλύψετε πόσο όμορφο είναι να περπατάς στην παλιά Ξάνθη, να μαθαίνεις, να γνωρίζεις, να εξερευνείς….να ανακαλύπτεις απ’ την αρχή την πόλη που ζεις, 5 πρόσωπα, μας αφηγούνται 5 ιστορίες. Μας  περιμένει φέτος ο κ. Γερμαντζίδης καθώς εξαιτίας ειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Γκαγκαλίδη, φέτος είναι αδύνατον να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησαν μαζί με το Λύκειο και αγαπήθηκε από το κοινό.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Τετάρτη, 7/9/22, ώρα 18:30, διάρκεια 1 ώρα

Χώρος Εκδήλωσης: Αφετηρία το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης. Αγ. Γεωργίου 1

8)Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με την οδοντίατρο και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, κ. Δήμητρα Καλλαντζή καλούν τα παιδιά, προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαζί με τους γονείς τους για να τους ενημερώσουν για την στοματική υγεία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στα παιδιά θα δοθούν δωράκια.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Πέμπτη, 8/9/22, ώρα 18:30

Χώρος Εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης(αυλή), Αγ. Γεωργίου 1

9) Χορέψετε, χορέψετε τα νιάτα να χαρείτε…

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης διοργανώνει party με την επταμελή ορχήστρα « ΟΙ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΟΙ » στην οδό Αγ. Γεωργίου 1 (εμπρός από το κτήριό του) με πλούσια κοκτέιλς και ποτά. Ελάτε να χορέψουμε κάτω από τους ήχους της γκάιντας, της κιθάρας , των κρουστών , της τρομπέτας, του κλαρίνου και της καβάλας .

Τιμή ποτού 5 ευρώ.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Πέμπτη, 8/9/22, ώρα 21:30

Χώρος εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης( εμπρός από το κτίριο του) Αγ. Γεωργίου 1.

10)Επιτραπέζια Παιχνίδια

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών να παίξουν με αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια. Παιχνίδια που οξύνουν το νου, προάγουν την συνεργασία, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και διασκεδάζουν.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Σάββατο, 10/9/2022, ώρα11:00

Χώρος εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης(αυλή), Αγ. Γεωργίου 1.

11) Παραδοσιακοί Χοροί

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης συμμετέχει με τη χορευτική του ομάδα και το φωνητικό σύνολο παραδοσιακού τραγουδιού στη βραδιά που είναι αφιερωμένη στην παράδοση και οργανώνεται από το Δήμο Ξάνθης.

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Τρίτη 6/9/22, ώρα 20.30

Χώρος εκδήλωσης: Πλατεία Μητροπόλεως

12) Έκθεση Παραδοσιακών Ενδυμασιών

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ανοίγει στο κοινό το Εκθετήριο Παραδοσιακών Ενδυμασιών και καλεί τους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να το επισκεφθούν και να θαυμάσουν τη συλλογή του από αυθεντικές ενδυμασίες και πιστά αντίγραφά τους.

Διάρκεια εκδήλωσης : Από 31/8 – 11/9/2022, καθημερινά από ώρα 19:00 έως 21:30

Χώρος εκδήλωσης: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης(1ος όροφος) , Αγ. Γεωργίου 1.

radio899.gr