Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
13°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ» για τον Έβρο – Έτσι θα θωρακιστούν τα σύνορα

«Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και αναλύει το σχέδιο “ΑΚΡΙΤΑΣ” για τη θωράκιση των συνόρων.

Το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ» αφορά στη θωράκιση των συνόρων και κινείται σε τέσσερις άξονες, αποκαλύπτει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στη Realnews.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει πως παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς. Ακόμα, μιλά για το θέμα των υποκλοπών, την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και για τη στάση της αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό και σχετικά με το εάν θα υπάρξει πίεση μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε:

«Βιώνουμε ημέρες κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Όλα τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων καταδεικνύουν μια ραγδαία αύξηση στις παράνομες μεταναστευτικές ροές που επιχειρούν -χωρίς επιτυχία, όμως- να εισέλθουν στη χώρα. Πως έχουμε, δηλαδή, και πάλι μια απόπειρα εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράνομων μεταναστών, από τη γείτονα χώρα, αντίστοιχη με αυτή του 2020. Και όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με έναν τρόπο διαρκώς κλιμακούμενο, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το οπτικοακουστικό υλικό, οι μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών. Αυτό αντίκειται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και σε κάθε έννοια στοιχειώδους συνεργασίας μεταξύ των Αρχών.

Με κατάφωρη παραβίαση των δεσμεύσεων της Τουρκίας προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και της μεταξύ τους Κοινής Δήλωσης. Στην πρόκληση αυτή δεν μένουμε με «σταυρωμένα χέρια». Είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, διαρθρωμένο σε τέσσερις άξονες:

  • Επέκταση του φράκτη στον Έβρο μέχρι 140 χλμ., ως «φραγή» σε κάθε ασύμμετρη απειλή.
  • Ενδυνάμωση, εκπαίδευση, έμπρακτη στήριξη του προσωπικού μας και 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων.
  • Αναβάθμιση και επέκταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού επιτήρησης, με τα πλέον σύγχρονα μέσα.

Ενημέρωση και συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, με ισχυρή προβολή της αλήθειας διεθνώς, μέσω ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών, Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μία φορά: παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς.

Το τελευταίο δεν αποτελεί μήνυμα μόνο προστασίας των συνόρων μας. Αλλά και μήνυμα σεβασμού της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας, το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και η ίδια μας η ανθρωπιά.

Είναι ένα μήνυμα αποτροπής σε κάθε αδίστακτο σύγχρονο δουλέμπορο, που δεν διστάζει να εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, στέλνοντάς τους σε επικίνδυνες διαδρομές, σε στεριά και θάλασσα. Αλλά και ένα μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε δύναμη που σήμερα, εργαλειοποιώντας και το μεταναστευτικό, επιχειρεί να προωθήσει κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις.