Main Menu

Eπίδομα θέρμανσης: Διπλασιάζεται φέτος τον χειμώνα το κονδύλι – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Περισσότερο επίδομα στην τσέπη αλλά λιγότερη θέρμανση επιφυλάσσει στα νοικοκυριά ο φετινός χειμώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr το βασικό μέτρο  στήριξης που εξετάζεται για τα καύσιμα, είναι να δοθεί διπλάσιο κονδύλι για επίδομα θέρμανσης από πέρυσι. Ωστόσο και πάλι τότε, τα νοικοκυριά θα είναι υποχρεωμένα να περιορίσουν την κατανάλωση και τη θέρμανση στους χώρους τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με τις δυνατότητες και την επιδότηση που θα λάβουν, στα υπερβολικά αυξημένα κόστη.

Το μέτρο έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» και προβλέπει να διατεθεί εφέτος 20% ή μέχρι και 50% μεγαλύτερο επίδομα (ανάλογα και με τα κριτήρια χορήγησης που θα επιλεγούν) σε περίπου έως και 30% ή 40% περισσότερους δικαιούχους εν συγκρίσει με πέρυσι.

Έτσι, παράλληλα με τις «οριζόντιες» επιδοτήσεις λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, σχεδιάζεται να αυξηθεί «οριζόντια» το επίδομα για 1-1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και για όλους τους τύπους θέρμανσης που αυτά χρησιμοποιούν.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει όμως πολλούς –εκτάκτως φέτος έστω- να κλείσουν τις βάνες αερίου και να ανάψουν κλιματιστικά, σόμπες ή άλλες ηλεκτρικές πηγές θέρμανσης, οι οποίες επιδοτούνται περισσότερο ή κοστίζουν λιγότερο.