Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
10°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Θράκη: Επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Δευτέρα, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας – Ουκρανίας που προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια.

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 12/09 θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 5 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη αναμένονται τη Δευτέρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.