Main Menu

Χουσεΐν Ζειμπέκ: «Πολιτική δίωξη υποκρύπτει η ΕΔΕ που διατάχθηκε κατά εκπαιδευτικού στην Ξάνθη»

Κύμα συμπαράστασης και αντιδράσεων των τοπικών φορέων της Ξάνθηςόπως του Διδασκαλικού Συλλόγου και της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, προκάλεσε η πειθαρχική διερεύνηση και κλήση εκπαιδευτικού της Ξάνθης σε ΕΔΕ, κατόπιν μήνυσης της δημοτικής αρχής εναντίον του.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, γνωστός στην τοπική κοινωνία για την ενασχόλησή του με τα κοινά, ως εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και ο οποίος τυγχάνει να είναι και Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑΠΣ Ξάνθης, μηνύθηκε από την αντίπαλη παράταξη της δημοτικής αρχής για δηλώσεις του σε τοπικό μέσο.

Ενώ η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά, καθώς δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη, ούτε έχει εκδοθεί κάποια διάταξη του Εισαγγελέα, το Υπουργείο Παιδείας διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης κατά του εκπαιδευτικού για την διερεύνηση τυχόν ύπαρξης πειθαρχικού παραπτώματος.

Είναι προφανές ότι τέτοιες κινήσεις από την πλευρά του Υπουργείου στοχοποιούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και δη τους εκπαιδευτικούς, που ασχολούνται με τον δημόσιο βίο και αναλαμβάνουν ενεργό δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κίνηση της διαδικασίας της ΕΔΕ, αφενός δείχνει ότι το Υπουργείο παίρνει θέση σε μια διαμάχη που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί στα
πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου αποτελεί μια προσπάθεια 
φίμωσης της αντίθετης άποψης. Είναι πραγματικά επικίνδυνο, το γεγονός ότι η εν λόγω πειθαρχική διαδικασία αποτελεί, παράλληλα, προσπάθεια παραδειγματισμού, ώστε να αποτρέψει την ενεργό συμμετοχή περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων με τα κοινά.

Επειδή, η ΕΔΕ κατά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης της ενασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων με τα κοινά
Επειδή, τέτοιες κινήσεις αποτελούν μέσο εκφοβισμού και παραβιάζουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του “εκλέγειν και εκλέγεσθαι”

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.
Με ποιο σκεπτικό διατάχθηκε η διενέργεια της ΕΔΕ, με δεδομένο ότι η υπόθεση διερευνάται ακόμα δικαστικώς;
2.
Προτίθεστε να σταματήσετε την ως άνω περιγραφόμενη πολιτική δίωξη του εκπαιδευτικού;
3.
Με ποιον τρόπο προτίθεστε να θωρακίσετε τους Δημοσίους Υπαλλήλους κατά την ενασχόληση τους με τα κοινά απέναντι σε άδικες διώξεις; Με ποιον τρόπο προτίθεστε να θέσετε περισσότερα κίνητρα για την ενασχόληση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τα κοινά;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Αλεξιάδης Τρύφων

Αμανατίδης Ιωάννης

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βέττα Καλλιόπη

Γκαρά Αναστασία

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ηγουμενίδης Νικόλαος 

Θραψανιώτης Μανόλης
Καφαντάρη Χαρά

Λάππας Σπυρίδων

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Γιάννης

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παπαδόπουλος Σάκης

Παπανάτσιου Κατερίνα

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτου Δημήτριος