Main Menu

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν απο την Π.Ε Ξάνθης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων απο την Μικρασιατική καταστροφή.

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους των αρχών και συλλόγων της Ξάνθης οι εκδηλώσεις για τα «100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής» που διοργάνωσε η  Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Μια σειρά εκδηλώσεων που με επιτυχία διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης  αποσπώντας θετικά σχόλια απο το σύνολο των  Ξανθιώτων οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών στη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, την Ασπασία Στρατηγού και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα κατακλύζοντας την κεντρική πλατεία της Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης.

Στην κατάθεση στεφάνων το πρωί της Κυριακής το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων δήλωσε:

Ολοκληρώθηκαν σήμερα σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στα πλαίσια του Εορτασμού για τα «100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής»
Την Τετάρτη το βράδυ 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης μεγαλειώδη συναυλία με εξαίρετους καλλιτέχνες.
Σήμερα τιμήσαμε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης, «14ης Σεπτεμβρίου», της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Τελέσθηκε Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, απο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και ομιλία από την καθηγήτρια Θεολόγο του 2ου Γενικού Λυκείου κα Πόπη Κλούρη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους των αρχών και συλλόγων της Ξάνθης και αποδόθηκαν τιμές από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram