Main Menu

Σάββας Μελισσόπουλος για νέα σχολική μονάδα στο Δροσερό: “Κύριε Τσέπελη διαψεύστηκαν τόσο οι «προσδοκίες» σας, όσο και οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις σας.

Έχουμε πλέον μπει στο τελευταίο έτος της θητείας του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη και εκείνο που διαπιστώνει ο κοινός νους είναι η μεγάλη αγωνία του  να ανακοινώνει και να φωτογραφίζεται υπογράφοντας δήθεν έργα, αφού δεν έκανε απολύτως τίποτα 3 χρόνια τώρα, δείχνοντας μια νοοτροπία που παραπέμπει σε… πολιτικούς μιας άλλης εποχής

Ένα χρόνο πριν 2 δημοτικοί σύμβουλοι – εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Δροσερό, ο κ. Παπαδάκης Θεοφάνης και η κ. Παπαιωάννου Αριάνα με ερώτημά τους  στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός δεύτερου δημοτικού σχολείου στον οικισμό του Δροσερού, αποκαλύπτοντας πως από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έχει αγοραστεί το κτίριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ που βρίσκεται εντός του οικισμού προκειμένου να δοθεί ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Βεβαίως όταν εμείς μιλούσαμε και επιχειρηματολογούσαμε για την δημιουργία δημοτικού σχολείου στο ήδη αγορασμένο κτίριο από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εντός του οικισμού, ο Τσέπελης και η παρέα του έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την αγορά οικοπέδου αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ!! Ένα οικόπεδο που κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια επιτροπή για ανέγερση σχολείου.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο «ότι και να γίνει εγώ το οικόπεδο θα το αγοράσω»!

Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου την Παρασκευή, επιβεβαιωθήκαμε σε απόλυτο βαθμό, αφού ανακοινώθηκε επίσημα πως θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το  κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που επιμέναμε ότι είναι το πλέον κατάλληλο για σχολείο και που ανήκει ουσιαστικά στο Υπουργείο Παιδείας, να χαρακτηριστεί σχολική στέγη και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου, που για όσους γνωρίζουν θα λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται στο Δροσερό εδώ και 10ετίες.

Εκείνο που προέχει βέβαια είναι να μη μείνουμε στις φωτογραφίες και στις δηλώσεις, αλλά αυτή η επίσημη θέση του Υπουργείου Παιδείας να αρχίσει να υλοποιείται από το Δήμο Ξάνθης με γοργούς ρυθμούς!!

Κύριε Τσέπελη, δυστυχώς για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Υφυπουργό Παιδείας τόσο οι «προσδοκίες» σας, όσο και οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις σας…

 

Σάββας Μελισσόπουλος

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ