Main Menu

O απόηχος της συνάντησης για το μέλλον του ΑΟΞ …οι διαφωνίες….η άποψη του Τοροσίδη και η αντίδραση του Χατζημεστή

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία των Παλαιμάχων του ΑΟΞ στο Επιμελητήριο Ξάνθης με θέμα το μέλλον του ΑΟΞ παρουσία  φιλάθλων της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένας ενθουσιασμός και μια αναμονή για τα όσα θα ακουγόταν στη συνάντηση για το τι μπορεί να γίνει αλλά και τι δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσον αναφορά την επόμενη ημέρα της μεγάλης ομάδας της Ξάνθης τον ιστορικό ΑΟΞ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο  αφού υπήρχαν αρκετοί που διαφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο οι παλαίμαχοι ξεκίνησαν την “επόμενη ημέρα”.

Το βασικό σημείο διαφωνίας ήταν κατα πόσο είναι σωστό να εμπλακεί ο ερασιτέχνης ( ο οποιός ναι μεν υπάρχει αλλά είναι ανενεργός) και κατά πόσο δεν είναι σωστό να εμπλακεί αλλά να προχωρήσει το εγχείρημα με ένα νέο ΑΦΜ κάτι το οποίο είναι πιο άμεσο.

Η τοποθέτηση των XanthiFans μετά την συνάντηση:

Το πόρισμα από το χτεσινό κάλεσμα των παλαιμάχων για το σημείο μηδέν ήταν όντως μηδέν. Με ρητορικές σε ερωτήσεις τύπου “δεν χρειάζεται να ξέρεις και μην σε νοιάζει εσένα ” . Χωρίς καμία διαφάνεια. Με μεγάλη ασάφεια ως προς τις κινήσεις που θα πράξουν μελλοντικά, χωρίς απαντήσεις . Στην αρχή ο πρόεδρος των παλαιμάχων αναφέρθηκε σε συγχώνευση σωματείων (ερασιτέχνη ΑΟΞ και Ορφέα ) και μετά από κάποιες κουβέντες το ανακάλεσε λέγοντας ότι δεν θα εμπλακεί ο ερασιτέχνης στο εγχείρημα. Όταν -δε- βγήκε στο βήμα ο νομικός μας εκπρόσωπος να μιλήσει για τον ερασιτέχνη με τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, αποδοκιμάστηκε μετά βδελυγμίας αλλά χωρίς επιχειρηματολογία τόσο από την τριάδα των εκπροσώπων των παλαιμάχων στο πάνελ ,όσο και μικρής μερίδας από το κοινό με φράσεις τύπου «Ο ΑΟΞ πέθανε ». Ηττοπάθειες και απελπίστηκες κινήσεις δεν τις έχουμε ανάγκη. Προβλήματα έχουν περάσει όλες οι ομάδες ιστορικά, δεν διέγραψαν εν μια νυκτί ονόματα, σήματα, έδρα και φανέλες. Η Συγχώνευση του ερασιτέχνη κύριοι είναι εγκληματική πράξη!! Ο ΑΟΞ δεν χωράει πάνω του ούτε Ορφέα ,ούτε Άρη ,ούτε Απόλλωνα !!Ο ΑΟΞ είναι ένας και είναι ιστορικός!!
Διερευνείται το θέμα του ερασιτέχνη με τον κ.Σιδέρη να παρευρίσκεται στο κάλεσμα, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από μέρους του.

Από την πλευρά τους οι Παλαίμαχοι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους για τα θετικά τους σχόλια και ενημέρωσαν ότι προχωράνε στα επόμενα βήματα.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν:

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΟΞ ευχαριστεί όλο το φίλαθλο κόσμο της ομάδας που μπόρεσε και παραυρέθηκε στην χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κάτω απο θετικές για την επόμενη ημέρα της ομάδας μας τοποθετήσεις από όλους τους παρευρισκόμενους. 

Με νεότερες ανακοινώσεις θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο.

Αντίθετος με τις γνώμες των Παλαιμάχων φέρεται να είναι και ο διεθνής Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με την πόλη που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ και του Ολυμπιακού αρχικά δημοσίευσε τι ισχύει με τον κανονισμό σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ αμέσως μετά δεν παρέλειψε να πάρει θέση:

Συγκεκριμένα σημείωσε: Αυτο που λέω εγώ είναι αναβίωση ερασιτέχνη με εκλογές εγγραφές μέλη κλπ κλπ και καμία συγχώνευση με κανένα σύλλογο ( είτε ορφεας είτε άβατο είτε Πετεινος ) διότι χάνεται το αφμ του ιστορικού Αοξ . Δεν υπάρχει ομάδα ΑΟΞ Χωρίς σήμα, όνομα,γήπεδο,και χρώματα του ιστορικού Αοξ. Όλοι μαζί μπορούμε κάτω από αυτό το πρισμα με στόχο να βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής αύριο.χωρίς προστριβές και υπονοούμενα κανενός .

Μετά από όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΟΞ Μπάμπης Χατζημεστής ανακοίνωσε ότι “κάνει πίσω” και αφήνει τους ειδήμονες να βάλουν την ομάδα σε τάξη προφανώς ενοχλήμένος από τα αρνητικά σχόλια αρκετών Ξανθιωτών.

Αναλυτικά αναφέρει:

Θελω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για την οποία αναστάτωση προκαλεσα στους φίλους της ομάδος μας θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που από την πρώτη στιγμή έδωσαν το παρόν γιατί Πάνω από όλα η Ξάνθη μας θεωρω ότι δεν τα κατάφερα για αυτό πρέπει να αφήσω του ειδήμονες να τα καταφερουν. Νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι στα λόγια και όχι σε πράξεις που μπορούν να τα βάλουν σε τάξη την ομάδα μας

Από ότι φαίνεται η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον ιστορικό ΑΟΞ αφού εκτός των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει (χρέη, κατηγορία, κλπ) έχει να αντιμετωπίσει ίσως το πιο δύσκολο αντίπαλο…τον ίδιο του τον εαυτό.