Main Menu

Καβάλα: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για το διπλό έγκλημα – «Θα σε κάψω και εσένα και το παιδί»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το διπλό έγκλημα στην περιοχή Λεκάνη της Καβάλας. Ένας 56χρονος άνδρας πυροβόλησε και να σκότωσε, με κυνηγετική καραμπίνα, την πρώην σύντροφό του, 30 ετών, και το μόλις 9μηνών παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει με την σύντροφό του ήταν όπως όλα δείχνουν, αυτή που «όπλισε» το χέρι του 56χρονου δολοφόνου και αυτόχειρα. Ο 56χρονος άνδρας σύμφωνα με μαρτυρία φίλου και συγχωριανού του, που τον βοηθούσε με την εκτροφή των αιγοπροβάτων είχε αντιληφθεί ότι πιθανόν θα έχανε στο δικαστήριο- που έγινε πριν λίγες μέρες- την επιμέλεια του παιδιού.

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί του Σαββάτου, ο Ευκλείδης Καλογερίδης, οικογενειακός φίλος του ζευγαριού που διατηρεί καφενείο στην Λεκάνη Καβάλας. Όπως είπε, υπήρχε ένταση στην σχέση τους, με επίκεντρο τον χωρισμό τους και την τύχη του παιδιού που είχαν αποκτήσει.  Σύμφωνα με τον ίδιο, τον τελευταίο καιρό, ο 56χρονος είχε χάσει αρκετά κιλά και εμφανιζόταν πιεσμένος και προβληματισμένος.

Ο κ. Καλογερίδης αναφέρθηκε και στο σημείωμα που εντοπίστηκε στο μαντρί. Συγκεκριμένα,  σε ένα μικρό δωμάτιο που υπάρχει στο μαντρί όπου έγινε το φονικό, βρίσκονται κάποιες φωτογραφίες του δράστη, με την 30χρονη και το παιδί τους. Σε αυτό το σημείο, βρέθηκε και ένα σημείωμα που έγραφε: «Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ γνωριστήκαμε…».

Βρήκαν ένα σημείωμα του αυτόχειρα που έλεγε ότι «εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει», σύμφωνα με τον κ. Καλογερίδη, ο οποίος ανέφερε πως ο δράστης του διπλού φονικού «έπαιρνε το παιδί και το πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο. Μιλούσε το ζευγάρι όταν βρίσκονταν στον δρόμο, αλλά αν υπήρχε και κάτι άλλο από πίσω, δεν το ξέρουμε…».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το σημείωμα συνδέεται με το κίνητρο της δολοφονίας, δηλαδή με τους φόβους του δράστη ότι η γυναίκα θα έπαιρνε το παιδί τους και θα έφευγε στη Γερμανία. Γι’ αυτό στο σημείωμα επαναλαμβάνεται το «εδώ», δηλαδή σε αυτόν τον τόπο.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες πως η γυναίκα σκόπευε να φύγει στην Γερμανία με το παιδί, ο κ. Καλογερίδης είπε πως η άτυχη μητέρα «δεν θα έφευγε στην Γερμανία, θα πήγαινε να τακτοποιήσει κάποια κληρονομικά και άλλα θέματα και θα γύριζε. Είχε πάει στο σπίτι του παππού της, αφού έφυγε από το πατρικό σπίτι του αυτόχειρα, στο οποίο ζούσαν μαζί».

Η μαρτυρία του εξαδέλφου του

Η 30χρονη ήταν αυτή που ζήτησε να χωρίσουν και ίσως ο δράστης να μην το είχε αποδεχθεί παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί την περασμένη Τρίτη στο δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού. Πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και πατήσει την σκανδάλη, ο 56χρονος κτηνοτρόφος τηλεφώνησε στον εξάδελφό του και του είπε «είμαστε στο μαντρί, ελάτε να μας βρείτε». Στη συνέχεια , έκλεισε το κινητό και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο εξάδελφος του δολοφόνου του φρικτού εγκλήματος και αυτόχειρα, Χαράλαμπος Καστανίδης, μίλησε στο MEGA και το «Χαμογέλα και Πάλι!». Ο κ. Καστανίδης από τον τόπο του εγκλήματος περιέγραψε τι συνέβη την μέρα του φονικού.

«Μόλις είχα βγάλει τα ζώα και εγώ, άκουσα δύο πυροβολισμούς, και νόμιζα ότι κάποιος κυνηγούσε, δεν μου πήγε το μυαλό. Όσο το σκέφτηκα, χτύπησε το κινητό, και ήταν ο ξάδερφός μου. «Τι έγινε;», του είπα και μου απάντησε «έλα στο μαντρί γρήγορα». Μου το είπε 2-3 φορές και μου το έκλεισε. Μετά από 2 λεπτά άκουσα και τον τρίτο πυροβολισμό», είπε αρχικά.

Καβάλα έγκλημα

«Άφησα αμέσως τα ζώα μου και πήγα στο μαντρί και τους βρήκα. Από τη μία πλευρά ήταν ο ξάδερφος, δίπλα ήταν η γυναίκα και πιο δίπλα το παιδί. Δεν μου είχε κάνει κάποια κουβέντα, ήταν λίγο δυσαρεστημένος που χώριζαν. Ήταν πολύ νοικοκύρης και δουλευταράς, αλλά δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του καθενός», συμπλήρωσε ο κ. Καστανίδης.

«Η κοπέλα ήθελε να φύγει, μετά ακούστηκε ότι θα νοίκιαζε σπίτι για να μείνει στο χωριό. Δεν κατάλαβα τι έγινε, ίσως κατάλαβε ότι θα έχανε το δικαστήριο. Δεν ήταν βίαιος χαρακτήρας, δεν είχαν εντάσεις. Ούτε η κοπέλα μου είχε πει ότι μάλωναν ή κάτι. Ούτε που κατάλαβα ότι πυροβόλησε αυτός νόμιζα ότι θα ήταν κυνηγοί. Ο ίδιος δεν κυνηγούσε, είχε ζώα, το είχε με τα ζώα το όπλο για τους λύκους και αυτά. Τέσσερα χρόνια, ήταν μαζί και ήταν πολύ ήρεμη σχέση. Μετά τον χωρισμό δεν ξαναήρθε η κοπέλα», τόνισε για τη σχέση του ζευγαριού.

«Δεν κατάλαβα στο τηλέφωνο ότι έγινε κάτι, δεν περίμενα τι θα ερχόταν η κοπέλα εδώ, γιατί δεν ερχόταν από τότε που χώρισαν. Δεν ξέρω γιατί σκότωσε το παιδί του, το αγαπούσε πολύ», κατέληξε.

Οι κάτοικοι της Λεκάνης περιγράφουν τον 56χρονο άντρα ως ιδιαίτερα εργατικό καθώς όλη μέρα σχεδόν ασχολούνται με την εκτροφή του μεγάλου αριθμού αιγοπροβάτων που διατηρούσε σε μαντριά της περιοχής. Μάλιστα, κάποιες φορές, ορισμένοι συγχωριανοί του πήγαιναν να τον βοηθήσουν ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Ωστόσο, δεν είχε ιδιαίτερα κοινωνικές σχέσεις με τους κατοίκους του χωριού και όπως επισημαίνουν στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά, δεν δημιουργούσε προβλήματα ενώ δεν γνωρίζουν αν είχε διάφορα προβλήματα υγείας που επηρέαζαν τη συμπεριφορά του.

Η 30χρονη σύντροφός του 56χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο από τα ίδια του τα χέρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία όπου διαμένει και η μητέρα της που κατάγεται από τη Λεκάνη, χωριό στο οποίο διατηρεί και το πατρικό της σπίτι. Η άτυχη γυναίκα ήταν φωτογράφος και αγαπούσε ιδιαίτερα τη γενέτειρα της μητέρα της. Κατά την παραμονή της στο χωριό είχε δημιουργήσει κι ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο φωτογραφικό λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες από το χωριό και τους κατοίκους του. Όλοι κάνουν λόγο για μια πολύ ευγενική γυναίκα που γνωρίστηκε με τον 56χρονο όταν ήρθε στην Ελλάδα.

Τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν στη σχέση του ζευγαριού και όπως τονίζει φίλος και συγχωριανός του 56χρονου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πολλές φορές τον συμβούλευε ενώ κάποιες άλλες φορές και ο ιερέας του χωριού προσπαθούσε να τους προσεγγίσει για να τους συμβουλέψει. Ο 56χρονος ήταν παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών με εγγόνια αλλά φέρεται να είχε διακόψει τις σχέσεις με την προηγούμενη οικογένειά του που ζει σε άλλη περιοχή της Καβάλας.

Καβάλα έγκλημα 

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Όπως δήλωσε στον ALPHA ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Μάρκος Αποστολίδης, η 30χρονη είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της και στο παρελθόν. « Ήταν λεκτικές οι απειλές, όπως θα “θα σε κάψω εσένα και το παιδί”. Αυτό το είχε πει αυτολεξεί και μάλιστα κάποια στιγμή υπήρχε ηχογραφημένο αυτό», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο 56χρονος δεν είχε πάει ούτε στη γέννηση του παιδιού του στο μαιευτήριο.