Main Menu

Οι 5 πιο Επιτυχημένοι Τερματοφύλακες στον Κόσμο για το 2022

Με τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο χώρο του ποδοσφαίρου, οι αμοιβές των πρωταγωνιστών του αθλήματος δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαράλλακτες. Εξαίρεση φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί και η θέση του τερματοφύλακα. Οι κορυφαίοι goalkeepers του κόσμου αποτελούν πρότυπα για κάθε παίκτη σε ερασιτεχνικό ή και επαγγελματικό επίπεδο. Τα γάντια τερματοφύλακα για παράδειγμα, που προτιμούν οι κορυφαίοι του χώρου γίνονται ανάρπαστα κάθε χρόνο από τους υποστηρικτές τους. Ποιοί είναι όμως οι πιο επιτυχημένοι τερματοφύλακες με βάση την επίσημη αξία τους για το 2022;

Thibaut Courtois

Στη κορυφή της λίστας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Thibaut Courtois, τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης. Με την χρηματιστηριακή αξία του να αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ο Courtois είναι ένα πρότυπο για όλους τους τερματοφύλακες στο κόσμο.

Ειδικότερα αφότου κατέκτησε το περσινό Champions League με την ομάδα του, η αξία του εκτοξεύτηκε ακόμη περισσότερο. Όταν μάλιστα πρόσφατα φόρεσε τα νέα Nike Mercurial Superfly 8 οι πωλήσεις του συγκεκριμένου προϊόντος εκτοξεύτηκαν.

Gianluigi Donnarumma

Ο 23χρόνος τερματοφύλακας αποκτήθηκε πρόσφατα από την Paris SG. Ήδη από την θητεία του στη Μίλαν φαινόταν πως ο Donnarumma αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στις μέρες μας.

Ο Ιταλός goalkeeper μετράει ήδη 11 συμμετοχές με τη φανέλα της Paris SG και αναμένεται να τη βοηθήσει στη προσπάθεια της να κατακτήσει εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους. Το r-gol είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να αποκτήσετε τα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί ο Donnarumma.

Alisson

Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Βραζιλίας και της Λίβερπουλ είναι εδώ και λίγα χρόνια ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους τερματοφύλακες στον κόσμο. Η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Με πάνω από 190 συμμετοχές στους Reds και μία κατάκτηση Champions League, ο Alisson είναι σίγουρα ανάμεσα στους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τη Liverpool.

Ederson

Ο Ederson αγωνίζεται με τη φανέλα της Manchester City με την οποία μετρά 11 εγχώριους τίτλους. Το 2022 η αξία του αγγίζει τα 45 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας τον έναν από τους 5 πιο επιτυχημένους τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή.

Jan Oblak

Όντας ο βασικός τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης για περίπου 8 χρόνια, το όνομα του Jan Oblak έχει γίνει πλέον συνώνυμο της σταθερότητας ενός τερματοφύλακα. Φέτος μετράει ήδη 6 συμμετοχές σε La Liga και Champions League. Η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.