Main Menu

Πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: Έρχεται νέο πακέτο επιδότησης – Όλες οι λεπτομέρειες

Επιστρέφει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. Στο «τραπέζι» η επιδότηση στα καύσιμα, αν συνεχιστούν οι αυξήσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, το σενάριο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο είναι η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης στην αντλία.

Την ίδια ώρα έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στη χορήγηση των επιδομάτων του πετρελαίου θέρμανσης. Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια και η καταβολή των χρημάτων εφάπαξ τον Δεκέμβριο στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα είναι από 15 έως 17 λεπτά το λίτρο και η έκπτωση θα γίνεται στην αντλία, αν δεν αποκλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες οι τιμές. Βέβαια η τελική απόφαση θα ληφθεί με οδηγό τα κρατικά έσοδα.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και την επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενδεχομένως μέχρι τον Απρίλιο. Για την επιδότηση αυτή αυξάνεται το περιουσιακό όριο για τους άγαμους στις 200.000, ενώ δε θα υπάrξει προκαταβολή, αλλά θα δοθεί όλο το ποσό εφάπαξ τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Realnews της Κυριακής αποκάλυψε ποιες παρεμβάσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση για να συγκρατήσει την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί την επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης για ένα τρίμηνο.  Η απόφαση, εφόσον κριθεί αναγκαία, αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός Νοεμβρίου. Επίσης, εξετάζεται και η παράταση της κρατικής ενίσχυσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για το πρώτο τρίμηνο του 2023.