Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
16°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

ΕΟΣ Ξάνθης: Τρίτη θέση στο 33ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

Το 33ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης περιόδου 2021-2022, ολοκληρώθηκε με τον ΕΟΣ Ξάνθης να καταλαμβάνει την 3η θέση, στο σύνολο των συλλόγων πανελληνίως. Η επίδοση αυτή είναι συνέχεια των συνεχών διακρίσεων της ομάδας μας στο άθλημα και άξια επαίνου εάν αναλογιστούμε τις αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών/τριών, χωρίς τοπικό προπονητή και με τις ελάχιστες υποδομές που διαθέτει ο σύλλογος.

Παράλληλα, μετά το καλοκαίρι, συνεχίστηκε η αγωνιστική περίοδος με τον τελευταίο αγώνα boulder του 30ου Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Αλμυρό Βόλου, 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο ΕΟΣ Ξάνθης συμμετείχε με τέσσερις αθλητές νέων-νεανίδων. Ο αγώνας είχε μια βαρύτητα επιπλέον, αφού οι έξι πρώτοι από τις κατηγορίες, προκρίνονταν απευθείας για τον Βαλκανικό αγώνα στις 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι αθλήτριες και οι αθλητές μας, Παλτατσίδου Ζωή, Βαλσαμίδη Δανάη, Μπέρτος Βασίλης και Βαλσαμίδης Ιάσωνας το εξασφάλισαν.

Έτσι, η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου 2022 με τον Βαλκανικό αγώνα boulder Nέων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, (γυμναστήριο RockWay), υπό την αιγίδα της ΕΟΟΑ. 114 αθλητές/τριες από 6 βαλκανικές χώρες και μια αθλήτρια από την Ουκρανία χάρισαν όμορφο θέαμα, δυνατό ανταγωνισμό και δυναμικές προσπάθειες.

Στον αγώνα αυτό η Παλτατσίδου Ζωή κατέλαβε την 3η θέση, χάλκινο μετάλλιο, και ο Βαλσαμίδης Ιάσωνας κατέλαβε την 8η θέση.

Η μαγιά των αθλητών και αθλητριών που υπάρχει στην Ξάνθη μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το συναρπαστικό αγώνισμα της αναρρίχησης τόσο τοπικά όσο και πανελλήνια, αν βρεί την υποστήριξη που του αξίζει.