Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Διώχνουν τα τουριστικά λεωφορεία απο το κέντρο της Ξάνθης ενώ η αγορά της πόλης “αγκομαχάει”

Ένα λυπηρό περιστατικό συνέβη το Σάββατο το μεσημέρι στην πόλη της Ξάνθης όταν τουριστικά λεωφορεία που επισκέφθηκαν την πόλη της Ξάνθης πήγαν να κάνουν στάση στην κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά απην Λέσχη Αξιωματικών για να κατεβάσουν τους επιβάτες με τους οδηγούς  να τρώνε “άκυρο” απο “αρμόδιους” εκεί στην στρατιωτικη λέσχη οι οποίοι τους απαγόρευσαν να κάνουν ολιγόλεπτη στάση με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκαστούν να πάνε στο ΔΑΚ (καμία σχέση με το κέντρο της Ξάνθης) για να μπορέσουν να παρκάρουν.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Ξάνθης για να επιτρόπονται να κάνουν στάση τα λεωφορεία αλλά παρόλα αυτά ο υπέυθυνος του στρατού που ήταν εκεινή την ώρα με εντολές που είχε δεν επέτρεψε στους οδηγούς να κάνουν στάση.

Μετά απο λίγη ώρα η Τροχαία που ενημερώθηκε για το συμβάν και έφτασε στο σημείο σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ναι μεν ρύθμισε την κυκλοφορία αλλά δεν επέτρεψε ούτε αυτή στους οδηγούς να κατεβάσουν τους επιβάτες.

Αποτέλεσμα ήταν για ακόμη μια φορά η αγορά της Ξάνθης που “αγκομαχάει” και το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο να μην έχει οικονομική  βοήθεια απο “ξένο χρήμα” αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση οι περισσότεροι επισκέφθηκαν τελικά το παζάρι της Ξάνθης που προφανώς ήταν πολύ πιο κοντά αφού αναγκάστηκαν με τα πόδια να περπατήσουν απο το γήπεδο της Ασπίδας όπου και στάθμευσαν τα λεωφορεία.

Θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δοθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, Τροχαία, Στρατός, Δήμος Ξάνθης αλλά και όποιος άλλος είναι αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του για να στηριχθεί η αγορά της Ξάνθης που τόσο πολύ το έχει ανάγκη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ να έρχονται…και να τους διώχνουμε.

Βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι ευθύνη σε αυτό το θέμα έχουν και οι ιδίοι οι επαγγαλματίες, πολλοί απο αυτούς καθημερινά κάνουν “κατάληψη” το κέντρο της αγοράς με τα αυτοκίνητα τους σταθμεύοντας τα απο νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι που θα κλείσει η αγορά οπότε που να βρεθεί  ελεύθερος χώρος για στάση λεωφορείου, ειδικά στην πλατεία Ελευθερίας ένα ακόμη σημείο που προβλέπετε να σταματάνε τα λεωφορεία  τα Σάββατα υπάρχει “ουρά” απο σταθμεύμενα Ι.Χ και εκεί.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ο παλιός επαγγελματίας της Ξάνθης Μπάμπης Ελινίδης ο οποίος εκείνη την ώρα καθόταν σε ένα καφέ απέναντι απο την Λέσχη Αξιωματικών. Ο κ. Ελενίδης μίλησε τηλεφωνικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Super88 radio και στον Γιάννη Κοκκαλίδη ρίχνοντας και ευθύνες στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη για πλήρη αδιαφορία του θέματος όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στον ραδιοφωνικό αέρα:

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram