Main Menu

Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό του 16χρονου σε καταδίωξη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο έφηβος

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο έφηβος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου , σε σοβαρή κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι που δέχτηκε κατά την καταδίωξη.

Το χρονικό

Ο 16χρονος, τα ξημερώματα, έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο και στη συνέχεια να διακομιστεί σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων μίλησε στην ΕΡΤ3 και τόνισε ότι του τηλεφώνησε ο νυχτερινός υπάλληλος κατά τις 01:30 τα ξημερώματα, και τον ενημέρωσε πως ήρθε ένα φορτηγάκι και του ζήτησε να βάλει 20 ευρώ πετρέλαιο. Εκείνος έβαλε πετρέλαιο κανονικά και μόλις έκλεισε τη μάνικα, ο οδηγός έβαλε μπροστά και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και υπήρξε άμεση κινητοποίηση.