Main Menu

Επίσημο: Υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο στις επόμενες εκλογές ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Μπορεί στην πιάτσα να ψιθυριζότανε ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης μετά την απομάκρυνση του απο την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη είχε βάλει πλώρη για υποψήφιος Βουλευτής και θα ήταν αντιμέτωπος από τον Σπύρο Τσιλιγγίρη όμως με τοποθέτηση του το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε επίσημα ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

Φίλες και φίλοι,
η αυτοδιοίκηση είναι λειτούργημα και αυτοσκοπός προσφοράς στα κοινά του τόπου μας και τους ανθρώπους του. Εσείς είστε κάθε φορά αυτοί που με κρίνετε και συνδιαμορφώνετε τις πράξεις μου. Συνειδητή μου επιλογή είναι να χτίσω αυτή τη σχέση με όλους εσάς, σχέση που θα μεγαλώνει κάθε μέρα. Για αυτό θέλω να επικοινωνήσω δημόσια τις σκέψεις και αποφάσεις μου: Θα είμαι ενεργός στον αγώνα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στον περιφερειάρχη κο Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε όσα ξεκίνησαν και να σχεδιάσουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας.

H περιφέρεια είναι ο θεσμός που έχει τους πόρους και τις δυνάμεις να βοηθήσει τους πολίτες και τον τόπο μας. Έχω την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού και της διοίκησης, γνωρίζω ότι εάν θέλω να βοηθήσω τη Ξάνθη μας, πρέπει να στηρίξω τις κοινές προσπάθειες μέσα από το βαθμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Με τον Περιφερειάρχη, κο Χρήστο Μέτιο, έχουμε μία πολύμηνη συνεργασία. Συζητήσαμε το πρόγραμμα πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε και να προχωρήσουμε. Εκτίμησα το ότι έχει διαμορφωμένο σχεδιασμό αλλά είναι δεκτικός και σε νέες προσθήκες. Είναι άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού μας και συνοδοιπόρος της κυβερνητικής πολιτικής, συνδιαμορφωτής της ίσως σε πολλά για τον τόπο μας. Σε μία κοινή θητεία με πρωτοφανείς δυσκολίες, όχι μόνο κράτησαν τη χώρα και την περιφέρεια στη σταθερότητα, αλλά ενίσχυσαν με όσες δυνάμεις μπορούσαν τους πολίτες της. Σημαντικό μεταξύ πολλών ότι η περιφέρεια μας αναδείχθηκε ως σημείο αναφοράς διεθνών συνεργασιών με παγκόσμια απήχηση. Παράλληλα στα πλαίσια που του επιτρέπει ο θεσμός της αιρετής περιφερειακής διοίκησης, ο κος Χρήστος Μέτιος, έκανε και συνεχίζει να είναι ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες με αξιόλογα στελέχη που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, έξω από τα στενά κομματικά μας όρια, με γνώμονα το βέλτιστο διοικητικό αποτέλεσμα. Δήλωσα πριν μήνες ότι θα στηρίξω έμπρακτα και εγώ αυτή την προσπάθεια και την πρόταση που πρεσβεύει. Αυτή η δήλωση ύστερα από την εμπειρία της συνεργασίας μας με το Χρήστο Μέτιο, όχι μόνο συνεχίζει να ισχύει αλλά θεωρώ ότι πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ανακοινώνω λοιπόν, είναι ότι θα είμαι συνοδοιπόρος, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κο Χρήστο Μέτιο, ώστε από κοινού και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – συναγωνιστές, που θα τον πλαισιώσουν στην νέα προσπάθεια, να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας και όλοι μαζί να εργαστούμε για την ολοκλήρωση όσων έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά και να σχεδιάσουμε από τώρα, τα επόμενα βήματα έργων, δράσεων και πολιτικών που θα φέρουν ακόμη καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Η ψυχή αυτών των αποφάσεων είστε εσείς και η υποστήριξη σας σημαντική και απαραίτητη. Το 2023 ας πορευτούμε όλοι μαζί, για τη Ξάνθη μας, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μας, για την Ελλάδα μας.

Ξάνθη 28 Δεκεμβρίου 2022,
Μιχάλης Αμοιρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης