Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Σάλος με τον Δήμαρχο Ιάσμου- Απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»-Πιθανή η καρατόμησή του

Ερευνα για την υπόθεση που τάραξε όχι μόνο την Ροδόπη, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, εκτυλίσσεται στον Δήμο Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν απέλυσε μέσω ανάρτησης εργαζόμενους του Δήμου «επειδή ήταν Γκιουλενιστές». Ο ίδιος σε δηλώσεις, ισχυρίζεται πως «θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι απίθανη ακόμα και η απομάκρυνσή του από την θέση του, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αυθαίρετες καρατομήσεις του.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του κ. Μουμίν ανακλήθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως ο δήμαρχος θα ασκεί και τις προεδρίες όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, ύστερα από τις παραιτήσεις των προέδρων τους. Η δημοτική Αρχή «καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». Δεν είναι σαφές σε ποια «οργάνωση» αναφέρεται, καθώς δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε άλλωστε, στο Facebook ο δήμαρχος Ιάσμου, βρίθει λαθών, μοιάζοντας περισσότερο με μετάφραση google από τα τουρκικά στα ελληνικά, ενώ ως τοποθεσία κοινοποίησης αναφέρεται η… Κωνσταντινούπολη.

Άμεση ήταν η παρέβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, μετά τον σάλο.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Εξωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Σάλος και στην Κρήτη

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, ακόμα και στην Κρήτη φέρεται να έφτασε έγγραφο που καλεί τους εκεί δημάρχους να ψάξουν για «γκιουλενιστές». «Το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση από δήμαρχο μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα».

»Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας, και φυσικά της Κρήτης, έγγραφα από τον συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους».

Είχε μιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη

Δημοσιεύματα αναφέρουν και πως ο δήμαρχος Ιάσμου σε ομιλία του στην Τουρκία έδειξε να ξεχνάει πως δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και να λέει χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους.

»Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα». Αν και τα όσα λέει και κάνει προφανώς ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητες ενός δημάρχου και για αυτό προκαλεί απορία πως ουδείς από την κυβέρνηση έχει απαντήσει στον δήμαρχο, τις απολύσεις του και το κυνήγι «γκιουλενιστών» στην Ελλάδα.