Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Είσαι 16-18 ετών? Υποτροφίες μαθητές Λυκείου για φοίτηση σε σχολεία του εξωτερικού.

Θέλεις να ζήσεις μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό;

…είσαι μαθητής λυκείου;…

…είσαι 16-18 ετών;…

…αν ναι, τότε τα UWC σε περιμένουν!

Έλληνες μαθητές έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε σχολεία του εξωτερικού με υποτροφία. Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και λήγουν στις 14 Ιανουαρίου 2023 στις 12:00μ.μ. Έπειτα από την διαδικασία επιλογής, οι μαθητές που θα διακριθούν θα ταξιδέψουν σε ένα από τα 18 σχολεία ώστε να τελειώσουν το λύκειο στο εξωτερικό.

Τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου (United World Colleges -UWC) αποτελούν ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό κίνημα που στόχο έχει να μετατρέψει την εκπαίδευση σε μία δύναμη που θα ενώσει τους λαούς, τα έθνη και τους πολιτισμούς για ένα ειρηνικό και αειφόρο μέλλον. Τα UWC δίνουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, να αναπτύξουν τη διεθνή κατανόηση μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ακαδημαϊκή ζωή με δραστηριότητες σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν την κοινωνική υπευθυνότητα και περιπέτεια.

Στα UWC ζουν και φοιτούν για τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείουπαιδιά 16-18 ετών από όλον τον κόσμο, από κάθε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, με μερικές ή ολικές υποτροφίες Οι μαθητές διδάσκονται στα αγγλικά και αποκτούν το διεθνές απολυτήριο InternationalBaccalaureateDiplomaProgramme(IB) που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως προσόν εισαγωγής σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Σήμερα 18 Κολλέγια λειτουργούν σε 4 ηπείρους προσφέροντας κάθε χρόνο τη μοναδική αυτή εκπαιδευτική εμπειρία σε πάνω από6.000 μαθητές από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Οι αιτήσεις για μαθητές από την Ελλάδα
για το 2023-2025 έχουν ανοίξει!

Κάνε αίτηση εδώ!