Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Σε ένα πανέμορφο τοπίο η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Σταυρούπολη Ξάνθης

Σε ένα πανέμορφο τοπίο που η ομίχλη δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην ορεινή Σταυρούπολη στον ποταμό Νέστο απο τον ιερέα του χωριού τον πατέρα Παπαπαναγιώτη.

Τον Δήμαρχο Ξάνθης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Πάνος Αμβροσιάδης, τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Ειρήνη Χαριτωνίδου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αναστάσιος Συμεωνίδης

Αμέσως μετά την κατάδυση του Σταυρού ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης δήλωσε:

Μια υπέροχη μέρα…
Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, παραβρέθηκα σήμερα στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στη Σταυρούπολη.
Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Πάνος Αμβροσιάδης, τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Eirini Charitonidou και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αναστάσιος Συμεωνίδης.
Στη συνέχεια πήγαμε στον Νέστο όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού…
Μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο! Πρωτόγνωρη εμπειρία…
Με ομίχλη, χαμηλή θερμοκρασία και μια αίσθηση ότι εκεί μέσα στην απλότητα και απολυτότητα της φύσης πλησιάζουμε το Θείο, αισθανόμαστε το νόημα αυτής της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.
Έπεσαν αρκετοί θαρραλέοι στο νερό, όμως δύο έπιασαν μαζί τον Τίμιο Σταυρό…
Χρόνια πολλά και Φωτισμένα, με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, εύχομαι συμπολίτες μου!
Να είμαστε όλοι καλά και ο καθένας μας, από τη θέση ευθύνης που βρίσκεται να δημιουργεί ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας. Για την Ξάνθης μας!
Και του χρόνου, με υγεία!

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram