Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
18°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Επιστολή Μπαράν Μπουρχάν στον Υπουργό Υγείας για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης

 Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη

Θέμα: «Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης»

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζει να βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπως άλλωστε και τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας μας, καθώς στις χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του αποδυναμωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που επέφεραν οι κυβερνητικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιστημονικά υπεύθυνου της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης «ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος που δεν είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία της κλινικής», «εκτιθέμεθα επιστημονικά και δεοντολογικά”, “κινδυνεύουν ζωές συμπολιτών μας». Η κρισιμότητα της κατάστασης γίνεται εύκολα αντιληπτή και για το λόγο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης σπεύδει να αναδείξει το γεγονός προειδοποιώντας τους πολίτες για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει η Δημόσια Υγεία στο Νομό μας.

Ως γιατρός και συνάμα Βουλευτής του Νομού Ξάνθης, έχω επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όχι μόνον η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Ξάνθης αλλά το νοσοκομείο συνολικά, καθώς και οι υπόλοιπες δομές δημόσιας υγείας της περιοχής μας.

Επειδή οι πολίτες της Ξάνθης και γενικότερα της επαρχίας δεν αποτελούν πολίτες β’ κατηγορίας,

Επειδή η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό για τον άνθρωπο,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, τόσο για την Παθολογική Κλινική, όσο και για τις υπόλοιπες Κλινικές του Γ.Ν. Ξάνθης, προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία των πολιτών του Νομού;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Μπουρχάν Μπαράν