Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
19°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Θράκη: Προς παύση ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ – Πώς ξεχείλισε το ποτήρι και η αντίδρασή του

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει η στάση και οι ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου στη Ροδόπη, Μουμίν Οντέρ, ο οποίος θεωρείται «άνθρωπος» του Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο δήμαρχος Ιάσμου οδεύει προς… παύση από τα καθήκοντά του.

Ο μουσουλμάνος δήμαρχος έχει μπει στο στόχαστρο της Πολιτείας εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα ο Μουμίν Οντέρ φέρεται να «ξήλωσε» τους αντιδημάρχους του, επικαλούμενος λόγους  «εθνικής ασφαλείας», ενώ τους αποκάλεσε και «γκιουλενιστές». Για τον ίδιο λόγο, «ξήλωσε»  επίσης επικεφαλής των υπηρεσιών του Δήμου και δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργαζομένων του. Όσους υπαλλήλους δεν μπορούσε να πειράξει γιατί ήταν μόνιμοι, τούς επιφύλαξε πειθαρχικές διώξεις.

Όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τα πληροφορήθηκε και ζήτησε αναφορά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία ήταν «κόλαφος».

Πλέον ο δήμαρχος βαίνει προς παύση και η υπόθεσή του πάει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να εκπέσει οριστικά.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ιάσμου

Πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ έκανε μια ανάρτηση όλο… νόημα στα social media αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στην κάλπη από τους συνδημότες μου», ενώ έκανε λόγο για «υποκινούμενα βρώμικα παιχνίδια» εναντίον του.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου:

Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω την κοινή γνώμη ότι παρακολουθώ στενά τις σκόπιμες και αναληθείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορούν στο πρόσωπό μου και στη λειτουργία του Δήμου Ιάσμου, σε ορισμένα μέσα πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου.

Με απόλυτη πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για να παράσχω εξηγήσεις. Μέσα από βρώμικα παιχνίδια, αν και διαφαίνεται ότι στοχοποιούμαι προσωπικά, στην πραγματικότητα στοχοποιείται η ελεύθερη βούληση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη. Επιπλέον, αυτά τα υποκινούμενα βρώμικα παιχνίδια ερμηνεύονται ως βλαπτικά για τις έννοιες της δημοκρατίας και της ειρήνης. Καλώ τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου, να λειτουργήσουν με ηρεμία και σύνεση, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και καταστάσεις χάους. Μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε. Όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, παραμένω επικεφαλής της ευλογημένης αποστολής που μου εμπιστευτήκατε».