Main Menu

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
18°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Ένα ποίημα για τον έρωτα, στο “Μονοπάτι Ζωής”….της Ξάνθης

Του Δημήτρη Γκαγκαλίδη,

Το μέρος πλημμυρίζει από έρωτα. Να το έχετε υπόψη στη Γιορτή του Βαλεντίνου. Μια περιπατητική διαδρομή 10′, εύκολη, γρήγορη, ασφαλής, όμορφη. Στην παλιά Ξάνθη. Δίπλα στο ποτάμι του Κόσυνθου. Μια διαδρομή στον απόηχο του έρωτα, που έζησαν εδώ το ζευγάρι Ξάνθος και Ξανθίππη.

Στην μικρή διάρκεια του περιπάτου θα δείτε τον βοτανικό κήπο, την έκθεση με τα παλιά σιδερένια εργαλεία, τις στρόγγυλες μυλόπετρες και στο τέλος το εκκλησάκι Ταξιαρχών και Αι Γιώργη. Εσείς όμως θα σταθείτε μπροστά στον υπέροχη μαρμάρινη “Στήλη του έρωτα” (βλ. φωτο). Σ΄αυτή είναι γραμμένη όλη η ιστορία του ζευγαριού, απ’ τον Γιώργο Κοτούλα, που βοήθησε και στην κατασκευή του μονοπατιού (μαζί με τον Μιχ. Δεμερτζόπουλο).

Εάν θέλετε κι άλλη “δόση έρωτα”, θα πάτε παραπέρα για να βρείτε και την “Σπηλιά του έρωτα”. Πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα στα βράχια, ικανή να χωρέσει κάθε ερωτευμένο ζευγάρι ! Στην επιστροφή, μην ξεχάσετε να φωτογραφίστε τις καλλιτεχνικές συνθέσεις του Θάνου Μαυρουδή. Φτιαγμένες από σύρματα και σκόρπια μέταλλα, συνθέτουν 4 έργα.

Σε αυτά απεικονίζονται φάσεις απ’ το ρομαντικό παραμύθι του ζευγαριού. Δείτε προσεκτικά και θα καταλάβετε…..