Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
10°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Θράκη: Θρήνος για τον άδικο χαμό 19χρονης φοιτήτριας.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 19 ετών άφησε φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Κομοτηνής, με καταγωγή από τον Βόλο. Σύμφωνα με Θεσσαλικά ΜΜΕ, πριν ενάμιση μήνα η νεαρή άρχισε να νιώθει πόνους στο στομάχι. Ενημέρωσε τους γονείς της, επισκέφτηκε ιατρό αλλά φαίνεται πως η πρώτη διάγνωση ήταν καθησυχαστική.

Ωστόσο, ο πόνος επιδεινώθηκε το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο, επιθετικό. Μετά από λίγες ημέρες, η κλινική της εικόνα είχε επιδεινωθεί ραγδαία.

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, η 19χρονη κατέληξε, βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Ελλάδα, ιδίως τους Βολιώτες, αλλά και την ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα του ΔΠΘ. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Το τελευταίο αντίο ενός καθηγητή

Το τελευταίο αντίο «είπε» με ανάρτησή του ο καθηγητής ΔΠΘ Περικλής Πολυζωίδης.

Το κείμενο: Η πολυαγαπημένη μας φοιτήτρια […] μας είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε από την ζωή ύστερα από γενναία μάχη. Ήταν ενθουσιασμένη με τη σχολή μας και όσο κι αν δυσκολευόταν προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι το κοριτσάκι μας αναπαύεται τώρα χαρούμενο στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες, τις αγωνίες και τα βάσανα αυτού του τόσο ρηχού, άδικου, ανόητου και μάταιου κόσμου.

Σήμερα δε θρηνούμε για αυτήν την όμορφη ψυχούλα που βρήκε ανάπαυση και ειρήνη, αλλά για το δικό μας κενό, τη δική μας αγωνία, το δικό μας αδιέξοδο, τη δική μας ορφάνια.

«Χαίρε σεμνή, η Θεόν σαρκί τεκούσα εις πάντων σωτηρίαν,

δι’ ης γένος των ανθρώπων εύρατο την σωτηρίαν·

διά σού εύροιμεν Παράδεισον, Θεοτόκε αγνή ευλογημένη».

xronos