Main Menu

Ξεκίνησε το καρναβάλι της Ξάνθης που “ακούστηκε” σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αν ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού είχαν σκοπό να ακουστεί το Ξανθιώτικο καρναβάλι σε ολόκληρη την χώρα τότε το πέτυχαν χωρίς να προσπαθήσουν.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών εορτών, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας, είχαν σαν πρώτη είδηση το Ξανθιώτικο καρναβάλι και πιο συγκεκριμένα τα χρήματα που θα πάρει η Λένα Ζευγάρα στην έναρξη, αλλά και το αν τελικά έχει θέση ο τράπερ FY σε έναν τέτοιο θεσμό, όπως  οι Θρακικές Λαογραφικές εορτές.

Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά όλο αυτό για την Ξάνθη και τον θεσμό ήταν δυσφήμιση η διαφήμιση αλλά αυτό που σίγουρα μπορείς να πεις με βεβαιότητα είναι ότι το προσωπικό συμφέρον του ΚΑΘΕΝΑ είναι πάνω από όλα.

Κάπως έτσι μετά απο 3 χρόνια λόγω covid-19, αλλά και μετά απο πολύ γκρίνια, το απόγευμα της Παρασκευής σε μια κατάμεστη κεντρική πλατεία απο κόσμο, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης κήρυξε την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών εορτών.

Αμέσως μετά ξεκίνησε μια “βροχή” απο πυροτεχνήματα για να πάρει σειρά η Λένα Ζευγάρα και να ξεσηκώσει τα πλήθη με τις ελληνικές της επιτυχίες.

Το πρόγραμμα των φετινών ΘΛΕ ξεκινάει από σήμερα επισήμως και κορυφώνεται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της πόλης.