Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
15°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Βρεφικά είδη: Ποια να κρατήσετε για το δεύτερο μωράκι σας

Το πρώτο σας παιδί δεν είναι πλέον μωράκι, ωστόσο ήδη σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας και να χαρίσετε ένα αδερφάκι στο μικρό σας. Προνοήστε και κρατήστε ορισμένα βρεφικά είδη ώστε να μην χρειαστεί να τα αγοράσετε εκ νέου με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού σας. Αν δεν ξέρετε ποια να πρωτοεπιλέξετε, βρείτε παρακάτω μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε και προετοιμαστείτε κατάλληλα εξοικονομώντας αρκετά χρήματα.

Βρεφικά ρούχα

Είναι βέβαιο πως με τον ερχομό του πρώτου παιδιού σας, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί σας έκαναν δώρο τόσα πολλά ρούχα που δεν μπορούσατε καν να τα χωρέσετε στην βρεφική ντουλάπα. Μερικά από αυτά, και κυρίως τα φορμάκια, ίσως είναι πολυφορεμένα, ωστόσο τα περισσότερα βρεφικά ρούχα δεν τα έχετε φορέσει παρά ελάχιστες φορές στο μωρό σας. Γιατί λοιπόν να τα δωρίσετε ή να τα πετάξετε αν μπορείτε να τα φυλάξετε για το δεύτερο μωρό σας; Κάντε μια γερή εκκαθάριση στην βρεφική ντουλάπα και τοποθετήστε τα ρούχα που θα κρατήσετε σε ειδικές θήκες που θα τα διατηρήσουν προστατευμένα και ανέγγιχτα από την φθορά του χρόνου.

Κούνια

Η βρεφική κούνια είναι μια επένδυση και σίγουρα όταν την αγοράσατε είχατε στον νου σας ότι αποτελεί ένα έπιπλο που θα κρατήσετε για χρόνια. Ακόμη και αν κάνατε το λάθος να επιλέξετε κάποια κούνια με έντονα κοριτσίστικα ή αγορίστικα στοιχεία μπορείτε πολύ εύκολα με ένα απλό βάψιμο να την μετατρέψετε σε μια ολοκαίνουργια κούνια, ενώ θα σας συμβουλεύαμε να κρατήσετε και ορισμένα αξεσουάρ, όπως οι πάντες κούνιαςhttps://www.tinytoes.gr/product-category/linen/pillows-bumpers/και τα σετ με λευκά είδη.

Αλλαξιέρα

Ένα ακόμη είδος βρεφικών επίπλων που χαρακτηρίζονται για την ανθεκτικότητά τους και την διάρκειά τους στον χρόνο είναι οι αλλαξιέρεςhttps://www.tinytoes.gr/product-category/linen/changing/. Ακόμη και αν διαθέτετε πλέον ειδίκευση στην αλλαγή πάνας, δεν είναι δυνατόν να μην έχετε έναν ειδικά οργανωμένο χώρο ώστε να αλλάζετε το μωρό σας, γι’ αυτό κρατήστε την αλλαξιέρα του πρώτου παιδιού σας στο πατάρι ή την αποθήκη σας. Αν πάλι έχετε επιλέξει μια αλλαξιέρα – ραφιέρα μπορείτε να την κρατήσετε στο παιδικό δωμάτιο ως αποθηκευτικό χώρο και όταν έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσετε με την αρχική της ιδιότητα.

Καρότσι

Το βρεφικό καρότσι αποτελεί ένα είδος που αποκλείεται να λείπει από την συλλογή των βρεφικών ειδών του πρώτου σας παιδιού και ένα αντικείμενο που σίγουρα θα χρειαστείτε και για το επόμενο. Φροντίστε να διατηρήσετε το καρότσι σας σε καλή κατάσταση και μην βιαστείτε να το αντικαταστήσετε αν έχει υποστεί μικρές φθορές. Με μια μικρή επισκευή μπορεί γρήγορα να μοιάζει σαν καινούργιο χωρίς να χρειαστεί να μπείτε εκ νέου στα έξοδα αυτής της αγοράς.