Main Menu

Πως να διατηρήσετε τα παπούτσια σας σαν καινούργια

Κάθε φορά που αγοράζετε καινούργια παπούτσια νιώθετε ένα μοναδικό συναίσθημαενθουσιασμού. Το νέο σας απόκτημα είναι πεντακάθαρο, γυαλιστερό και σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα όταν το φοράτε. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου τα παπούτσια σας είτε λερώνονται, είτε φθείρονται με αποτέλεσμα να μην νιώθετε πλέον τον ίδιο ενθουσιασμό φορώντας τα. Βρείτε παρακάτω μερικά μυστικά για να διατηρείτε τα παπούτσια σας σαν καινούργια και κάντε το αρχικό σας συναίσθημα να διαρκέσει για πάντα!

Συμβουλή 1η: Δώστε προσοχή στην αποθήκευσή τους

Πως είναι δυνατόν να προστατεύσετε τα παπούτσια σας από την φθορά, αν δεν δίνετε προσοχή στην σωστή αποθήκευσή τους και τα αφήνετε πεταμένα από εδώ και από εκεί; Μπορεί να θεωρείτε ότι αποφεύγοντας να τα συγκεντρώνετε στο μπαλκόνι σας και τοποθετώντας τα σε μια γωνιά του δωματίου σας ή του χολ τα προστατεύετε από την φθορά που προκαλεί το κρύο και η υγρασία, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Αν δεν θέλετε να κρατήσετε τα παπούτσια σας φυλαγμένα στα κουτιά αγοράς τους ή δεν διαθέτετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας, στο εμπόριο θα βρείτε ειδικές θήκες αποθήκευσης παπουτσιών, ενώ οι παπουτσοθήκες είναι ακόμη μια ιδανική λύση στο πρόβλημά σας.

Συμβουλή 2η: Πείτε ναι στο leatherconditioner

Πολλοί από εσάς πιθανώς δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξη αυτού του προϊόντος, όμως το leatherconditionerμπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά στα δερμάτινα παπούτσια σας. Αποτελεί μια αλοιφή συντήρησης για δερμάτινα παπούτσια, όπως μπότες γυναικείες, η οποία υπόσχεται να κρατήσει την υγρασία μακριά τους και να τα προστατεύσει από τις αντιαισθητικές ρωγμές. Στα καταστήματα με είδη και αξεσουάρ παπουτσιών θα βρείτε ακόμη περισσότερα προϊόντα καθαρισμού και προστασίας παπουτσιών, όπως σπρέι καθαρισμού για λουστρίνι, καστόρι, είτε ψάθα η οποία χρησιμοποιείται στις εσπαντρίγιες γυναικείες. Επενδύστε σε αυτά και πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι η φθορά των παπουτσιών σας θα μειωθεί σημαντικά και εκείνα θα παραμένουν σαν καινούργια για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Συμβουλή 3η:Αδιαβροχοποιήστε τα παπούτσια σας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, η βροχή, το κρύο και η υγρασία συνιστούν τους σημαντικότερους παράγοντες που καταστρέφουν τα υποδήματά σας. Φροντίστε λοιπόν μόλις αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια να το ψεκάζετε με κάποιο ειδικό σπρέι αδιαβροχοποίησης, που θα κρατήσει το νερό μακριά τους και δεν θα το αφήσει να διεισδύσει στο εσωτερικό των παπουτσιών αφήνοντας οσμές και επίμονους λεκέδες σε αυτό.