Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
15°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το αίθριο του σπιτιού σας σε έναν χώρο χαλάρωσης και ξεκούρασης

Πολλά σπίτια προσφέρουν χορούς που μπορείτε να αξιοποιήσετε προκειμένου να δημιουργήσετε μία ζεστή φωλιά, που θα σας επιτρέψει να περνάτε τα απογεύματα μας πίνοντας τον καφέ ή το τσάι σας μετά τη δουλειά με χαλαρή διάθεση. Το αίθριο είναι ένας χώρος σχετικά κλειστός που μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να δημιουργήσει ένα μικρό φουαγιέ που θα διακοσμηθεί κατάλληλα σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις και στυλ. Μπορείτε να βρείτε όμορφα σχέδια σε διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, ή να ρωτήσετε κάποιον έμπειρο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων προκειμένου να λάβετε κάποιες επιπλέον συμβουλές ή οδηγίες για  την διαμόρφωση που σκοπεύετε να κάνετε. Μεγάλοι πάγκοι από ξύλο μαζί με πολυθρόνες από μπαμπού σε ξύλινο δάπεδο θα κάνουν τη διαφορά. Τα φωτιστικά δαπέδου και οροφής όπως οι ανεμιστήρες οροφής θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην όλη σύνθεση του χώρου.

Αν είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε στις παραπάνω αλλαγές, σίγουρα οι συμβουλέςπου έχουμε να σας προσφέρουμε θα σας βοηθήσουν στην αποφυγή λαθών κατά την διαμόρφωση του αίθριου και την αγορά υλικών και επίπλων.

Πρώτα από όλα δώστε σημασία στις μετρήσεις του χώρου. Κάντε ακριβείς μετρήσεις του αίθριού σας για να προσδιορίσετε τον χώρο με τον οποίο πρέπει να εργαστείτε. Λάβετε υπόψη την τοποθέτηση των επίπλων, του φωτισμού δαπέδου, τοίχου και οροφής και άλλων στοιχείων διακόσμησης.

Ακόμη, μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στον προσανατολισμό του μπαλκονιού σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα. Σίγουρα θα θέλετε να το προστατεύσετε από τον αέρα τον ήλιο και τη βροχή όταν θα χρειαστεί. Αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τρόπο σχεδίασης και στην επιλογή  της αντοχής των υλικών που θα τοποθετήσετε και το φινιρίσματα που θα κάνετε στον χώρο σας.

Καθώς η προφύλαξη του χώρου είναι σημαντική για εσάς, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε πέργολες, κουρτίνες ή σκίαστρα από μπαμπού στο μπαλκόνι σας.

Επιλέξτε ένα στυλ που αντανακλά το προσωπικό σας γούστο και την εμφάνιση του σπιτιού σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση ταιριάζοντας το στυλ του αίθριου ώστε να μοιάζει με προέκταση του εσωτερικό του σπιτιού σας.

Όλα έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό που διαθέτετε. Υπάρχουν φτηνές και έξυπνες λύσεις διακόσμησης προκειμένου να πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα επιλέγοντας υλικά που δεν ξεπερνούν τον προϋπολογισμό σας.

Βεβαιωθείτε ότι το μπαλκόνι σας είναι ασφαλές και ότι αλλαγές συμμορφώνονται με τους κανόνες της πολυκατοικίας. Σιγουρέψτε επίσης ότι το δάπεδο είναι στιβαρό και αντέχει στο βάρος τον επίπλων και των υλικών που θα τοποθετήσετε. Επιλέξτε ελαφριά έπιπλα από ξύλα όπως μπαμπού και προσπαθήστε να μην βάλετε ογκώδεις τσιμεντένιες η πήλινες γλάστρες, που θα επιβαρύνουν το μπαλκόνι σας. Προσπαθήστε να είστε φειδωλοί στην σχεδίαση χωρίς όμως να απομακρύνεστε πολύ από τον αρχικό σας στυλ. Βάλτε ξύλινο πάτωμα φιλικό στο νερό και την υγρασία και χώρισε το μπαλκόνι σας αν υπάρχει η δυνατότητα και ο χώρος σε δύο επίπεδα.  Αυτό θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου πολύ-επίπεδου χώρου. Στον ένα επίπεδο μπορεί να έχετε την τραπεζαρία, τα φυτά και το τραπέζι και στον άλλο την ψησταριά ή το τζακούζι.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό και ελκυστικό μπαλκόνι που καλύπτει τις ανάγκες σας και αναδεικνύει το σπίτι σας.