Main Menu

Σε παζάρι και αγορά της Ξάνθης οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Βαγγέλη Βακιρτζή (Μπακέρο) και Μπάμπη Φωτιάδη  πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στα καταστήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου και Π. Τσαλδάρη και στο παζάρι καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο πανξανθιώτικο συλλαλητήριο των σωματείων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 5μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης που ουσιαστικά λειτουργεί πλέον ως κέντρο διακομιδής  για τα σοβαρά περιστατικά έχει φτάσει στο απροχώρητο: κλειστή ΜΕΘ, παντελής έλλειψη των ειδικοτήτων ΩΡΛ και γαστρεντερολόγου, κατάρρευση ουσιαστικά της Παθολογικής Κλινικής με μόλις 2 γιατρούς εν μέσω έξαρσης των ιώσεων, συγχώνευση της ουρολογικής κλινικής και της μονάδας τεχνητού νεφρού, τεράστιες ελλείψεις σε πληρώματα ΕΚΑΒ αλλά και υγειονομικών στα εργαστήρια. Την ίδια ώρα το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό είναι στα όρια της εξουθένωσης.

Μόνο το τελευταίο 15μερο για παρόμοια προβλήματα σε Ιεράπετρα, Γιαννιτσά, Κοζάνη, Καστοριά και Πτολεμαϊδα πραγματοποιήθηκαν μαζικές εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και μόνιμες προσλήψεις.

Η λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η απαξίωσή του για να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον χώρο της υγείας είναι σταθερή πυξίδα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και είναι η αιτία των προβλημάτων του νοσοκομείου.

Το χάσμα που μεγαλώνει για τον λαό και τα παιδιά του, ανάμεσα σ’ αυτό που ζούνε σήμερα από τη μια και από την άλλη στην ανάγκη και στις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή μας για αναβαθμισμένες, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζοντας την Υγεία ως κόστος και ως κερδοφόρο πεδίο επενδύσεων για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο και στην πανδημία ότι η συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας είναι σε βάρος του λαού και των αναγκών του. Ότι  χειροτερεύει την πρόληψη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και την εξαναγκάζει την ώρα της ανάγκης να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με ΚΚΕ πιο δυνατό, ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια για να προστατευτεί η ζωή του, δυναμώνοντας τη σύγκρουση με τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Για Υγεία – κοινωνικό αγαθό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!