Main Menu

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Hellenic Train – Καταθέτει και ο σταθμάρχης

Στην τροχαία Λάρισας έχουν οδηγηθεί ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Και οι δύο δίνουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν, με τις πληροφορίες του enikos.gr να αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας ρίχνει την ευθύνη στον σταθμάρχη. Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη και πως φταίει ο σταθμάρχης γιατί πιθανότατα ξέχασε να αλλάξει τα κλειδιά, με αποτέλεσμα τα δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή.

Μετά τις καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διατάξει τη σύλληψή τους.

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σταθμάρχης, ηλικίας 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα μέχρι πριν από λίγο καιρό. Έγινε σταθμάρχης στη Λάρισα πριν από έναν μήνα, έπειτα από σχετική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την σφοδρή σύγκρουση των τρένων νεκροί είναι όλοι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορευματική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο. Ωστόσο, φαίνεται πως μπήκε στην κάθοδο προς Αθήνα, δηλαδή στην ίδια γραμμή, όπου την ίδια ώρα κινούνταν η εμπορευματική αμαξοστοιχία.