Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Απεντόμωση: Η άνοιξη έρχεται, αλλά όχι μόνη της.

Σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη είναι συχνό το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά, καθώς και επιχειρήσεις να υποφέρουν από απρόσκλητους επισκέπτες. Σύμφωνα με τους ειδικούς η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί η προληπτική απεντόμωση.

Τι ακριβώς είναι η απεντόμωση;

Η απεντόμωση είναι η διαδικασία με την οποία πετυχαίνουμε την εξάλειψη ανεπιθύμητων οργανισμών όπως είναι οι κατσαρίδες, οι κοριοί, τα μυρμήγκια ή και τρωκτικών, πιο συγκεκριμένα των ποντικιών και των αρουραίων τα οποία αποτελούν φορείς μολύνσεων και ασθενειών.

Η μέθοδος με την οποία θα πραγματοποιηθεί η απεντόμωση εξαρτάται από δύο μεταβλητές, το είδος του εντόμου/ οργανισμού καθώς και την διαρρύθμιση του χώρου σας.

Κάποιες από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται είναι:

  • Απεντόμωση με ψεκασμό σημείων και υπαίθριων χώρων: μια προσιτή και αποτελεσματική λύση, εύκολη στην εφαρμογή του εντομοκτόνου
  • Απεντόμωση με εφαρμογή τζέλ: κάποια από τα πολλά πλεονεκτήματα της είναι , η μεγάλη διάρκεια στο αποτέλεσμα καθώς και η χαμηλή τοξικότητα, είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια
  • Απεντόμωση με θερμή εκνέφωση: είναι η μέθοδος που κάνει την πρόσβαση σε δύσκολα σημεία πιο εύκολη

Πότε πρέπει να κάνω απεντόμωση;

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητο η απεντόμωση να γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Η πρώτη εφαρμογή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, επειδή όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τα έντομα πολλαπλασιάζονται πιο εύκολα, ενώ για να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα και ο πληθυσμός των εντόμων να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, η δεύτερη εφαρμογή πρέπει να γίνει το φθινόπωρο τον Σεπτέμβρη- Οκτώβρη.

Πώς να προετοιμαστώ;

Η προετοιμασία του χώρου εξαρτάται από την μέθοδο απεντόμωσης που θα χρησιμοποιηθεί. Στη περίπτωση της απεντόμωσης με ψεκασμό σε ένα νοικοκυριό, είναι απαραίτητο να γίνει  προσεκτική προετοιμασία του χώρου, δηλαδή η απομάκρυνση των επίπλων και άλλων αντικειμένων που μπορεί να δυσκολέψουν την εφαρμογή του εντομοκτόνου. Επιπλέον πρέπει να γίνει άδειασμα των ντουλαπιών, ιδιαίτερα από τα τρόφιμα που μπορεί να έχουμε αποθηκευμένα.

Εάν επιλεχθεί η απεντόμωση με τη χρήση τζελ, τότε ακολουθούμε τα ίδια βήματα απλώς σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι αναγκαίο το να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω μετά;

Για ακόμη μια φορά η απάντηση εξαρτάται από την μέθοδο απεντόμωσης που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί.

Στη περίπτωση του ψεκασμού σιγουρευτείτε ότι αερίζετε όλους τους χώρους, μέχρι να στεγνώσουν οι επιφάνειες στις οποίες έχει γίνει εφαρμογή του εντομοκτόνου. Συνήθως συνίσταται να αποφεύγετε το καθάρισμα των ψεκασμένων επιφανειών διότι υπάρχει κίνδυνος το φάρμακο που εφαρμόστηκε να ξεπλυθεί, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο ειδικός.

Στη δεύτερη περίπτωση, της εφαρμογής τζέλ ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια αμέσως μετά την εφαρμογή.

Είναι απαραίτητο το να προσλάβω κάποιον επαγγελματία;

Η επιχείρηση που ασχολείται με Απολυμάνσεις είναι υποχρεωμένη να έχει υπεύθυνο επιστήμονα Γεωπόνο – Εντομολόγο και να της έχει χορηγηθεί «Άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους». Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, καθώς και ακίνδυνα και άοσμα για μικρά παιδιά και κατοικίδια.

ΣτηνEcoplusσυνδυάζουμε την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο, με την συνεχή εκπαίδευση για να σχεδιάσουμε και να προσφέρουμε την κατάλληλη λύση για εσάς στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις μας επέλεξαν επειδή:

  • Οι μέθοδοι καταπολέμησης που χρησιμοποιούμε είναι φιλικές προς το περιβάλλον,
  • Παρέχουμε πιστοποιητικό για όλες τις εργασίες που αναλαμβάνουμε.
  • Το έμπειρο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι κοντά σας κάθε μέρα της εβδομάδας, ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Απολαύστε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον, για εσάς, την επιχείρηση σας και τους πελάτες σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας σήμερα στο 2310488930 και στο 2310860404 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο ecoplus.gr.