Main Menu

Θρήνος στην Ξάνθη- 33χρονος απο τους Τοξότες της Ξάνθης νεκρός σε εργατικό δυστύχημα.
     

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Ξάνθη έστειλε μήνυμα και βροντοφώναξε «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Ξάνθη η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τους αδικοχαμένους στα Τέμπη.

Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ξάνθης με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να φωνάξουν «ποτέ ξανά».

Οι διαδηλωτές πέταξαν στους δρόμους  εισιτήρια της Hellenic Train, για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πάνω στα οποία υπήρχε η ένδειξη «Χωρίς επιστροφή», με κεφαλαία κόκκινα γράμματα.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης αναφέρει:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές που απαιτούν να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους και ενάντια στη «σιωπή» που θέλουν να επιβάλλουν.

  Οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν με κόσμο, που καταδίκασαν το έγκλημα των Τεμπών, το οποίο απέδειξε ότι μπροστά στο κέρδος των λίγων, καμιά συνθήκη ασφάλειας δεν τηρείται.

Στο βήμα εκ μέρους της Ένωσης  χαιρετισμό απεύθυνε η Γραμματέας της ΕΙΥΕ, Γιώτα Ρόιδου, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Ό,τι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες, στους σεισμούς, μετά από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.»

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου, σε νέα κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία, στις 11 π.μ..

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

► Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές Μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

► Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα.

► Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις Μεταφορές.

► Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!