Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
17°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν και την Θράκη.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρούαπό σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα (10-03-2023) έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου (11-03-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (10-03-2023) από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Στερεά και κατά τόπους στη Μακεδονία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Αύριο Σάββατο (11-03-2023)

α) μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική)

β) μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη

γ) μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Σε ανακοίνωση τους τα Καιρικά Νέα Θράκης αναφέρουν:

Για σήμερα Παρασκευή 10/3 περιμένουμε πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού.
 Αναλυτικότερα η ημέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους πυκνές νεφώσεις αλλά μέχρι και το απόγευμα δεν αναμένονται φαινόμενα.
Από νωρίς το βράδυ περιμένουμε να εκδηλωθούν βροχές αρχικά στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης με ανατολική κίνηση μέσα στην νύχτα.
 Κατά τόπους αναμένουμε και πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά από τις μεσημβρινές ώρες και μετά περιμένουμε εκ νέου άστατο καιρό κυρίως σε Ροδόπη και Έβρο.