Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
18°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Αχτίδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Μια αχτίδα ελπίδας άρχισε να διαφαίνεται για τον 20χρονο Γεράσιμο από τον Βόλο, ο οποίος δίνει τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς κάποιοι δείκτες του παρουσίασαν βελτίωση, ενώ και οι γιατροί κάνουν λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, με τους συγγενείς του να προσεύχονται και να βρίσκονται από το πρώτο λεπτό στο πλευρό του στη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τη συνδρομή εξειδικευμένης ομάδας νευροχειρουργών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του προσέφερε δειλά, αλλά ελπιδοφόρα μηνύματα, καθώς κάποια οιδήματα παρουσίασαν μερική υποχώρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr υπεβλήθη και σε τραχειοστομία.

Για την κατάσταση της υγείας του Γεράσιμου μίλησε χτες και η γιαγιά του 20χρονου, η οποία έριξε παράλληλα το φταίξιμο για την τραγωδία των Τεμπών στους σταθμάρχες.

Η γιαγιά του Γεράσιμου τόνισε ότι ο 20χρονος είναι στην ίδια κατάσταση, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τους γιατρούς.

“Το παιδί μας είναι στο νοσοκομείο, είναι στα ίδια. Ο Θεός και η Παναγία να το φυλάξει, να γίνει καλά. Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε ότι θα το κάνει καλά. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από τους γιατρούς. Πηγαίνω στο νοσοκομείο, πώς δεν πηγαίνω. Εγώ δε μπορώ ούτε μέσα να πάω, ούτε να το δω” δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Το Πρωινό”.

“Ήταν ένα παιδί, αριστούχος μαθητής του μουσικού σχολείου, ένα καλό παιδί. Παιδιά του Θεού και της εκκλησίας. Αγαπάνε τον πλησίον τους και τους φίλους τους και τα παιδάκια όλα. Ενάρετο, εργατικό. Τον ίδιο πόνο έχουμε. Τον ίδιο πόνο έχουν όλες οι μανούλες, όσες έχασαν τα παιδάκια τους, τα βλασταράκια τους. Από μία σταλιά να τα μεγαλώσεις, να τα μορφώσεις, να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά και να τα χάσεις έτσι, για μία αμέλεια κάποιων” πρόσθεσε.

Η γιαγιά του 20χρονου επέρριψεευθύνες στους σταθμάρχες που είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ, εκτός από τον 59χρονο που έχει συλληφθεί.

“Το φταίξιμο το έχουν οι πρώτοι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν. Αυτοί πρέπει να σουβλιστούν, όχι απλά φυλακή να μπουν” είπε χαρακτηριστικά.

Διασωληνωμένη σε ήπια καταστολή η 25χρονη Ανυσία
Βελτώνεται η κατάσταση της υγείας και της 25χρονης η οποία τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” ως πολυτραυματίας και εγκαυματίας, έχει όμως αποκαταστήσει επαφή με το περιβάλλον. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, χωρίς τη χρήση μηχανικού αερισμού.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας διευκρινίζει σε ανάρτησή του στο Facebook πως η κόρη του παραμένει διασωληνωμένη σε ήπια καταστολή, αλλά ποτέ δεν ήταν σε κώμα.

“Φίλοι μου, με αφορμή αυτά που ακούστηκαν στην τηλεόραση και γράφτηκαν σε μερικές δημοσιεύσεις, μόνο εγώ σας ενημερώνω σωστά και υπεύθυνα για την Ανυσία μου. Σας έχω πει ότι πάμε καλύτερα αλλά ποτέ δεν ήταν σε κώμα. Διασωληνωμενη σε καταστολή ήταν και παραμένει διασωληνωμενη αλλά σε ήπια καταστολή. Οικογένεια και γιατροί είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!!! Με εκτίμηση Λιούρης Κωνσταντίνος!!!!!” έγραψε ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας.