Main Menu

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Σταυρούπολη.

Χτισμένος το 1858 από τον Μητροπολίτη Ευγένιο δεσπόζει στο κέντρο του Οικισμού Σταυρούπολης Ξάνθης . Κατά την επίσκεψη του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το 2003 ο Ναός ειχε παρομοιαστεί με αντίστοιχο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ίμβρου.

Εντύπωση προκαλούν τα κειμήλια και οι εικόνες που έφεραν μαζί τους οι κάτοικοι από τον Καρά Τεπέ Βιθυνίας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ το τέμπλο του Ναού με την πανέμορφη εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη προσκυνητή.

Πανηγύρι της πίστης και της λευτεριάς η 25η Μαρτίου. Ημέρα που καλούμαστε να θυμηθούμε τους αγώνες που έκαναν οι ηρωϊκοί προγονοί μας προκειμένου να αποτινάξουν τη για 400 χρόνια σκλαβιά.
Ιερό ορόσημο η ημέρα, αφού θεωρείται η απαρχή για την απόκτηση της εθνικής μας ελευθερίας.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2023.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.
Ώρα 18.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παντελεήμωνος.
Με το πέρας του Εσπερινού, στην Αίθουσα του ΚΑΠΗ Σταυρούπολης θα γίνει παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Οίκαδε” του συγγραφέως και συγχωριανού μας Θεόδωρου Ορδουμποζάνη. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη Σταυρούπολη και στην εκκλησία μας.
Συγχρόνως θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.
Ώρα 7.00 : Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία.
Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ πεσόντων ηρώων της πατρίδας μας στο Ηρώον Σταυρούπολης.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Μαθητική Παρέλαση σχολείων και συλλόγων.
Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου.