Main Menu

Εσύ θα προτιμούσες ένα παραδοσιακό ημερολόγιο τσέπης αντί του ηλεκτρονικού;

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου να κρατάς στα χέρια ημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio-2023 τσέπης. Πριν καιρό, μεγάλοι και μικροί, χρησιμοποιούσαν αυτά τα μικρά βιβλιαράκια για να κρατάνε σημειώσεις και τηλέφωνα όπωςκαι τις υποχρεώσεις της μέρας. Στις μέρες μας σίγουρα είναι δύσκολο κανείς να αποφασίσει αν θα πρέπει να αφήσει πίσω το παραδοσιακό ημερολόγιο για να βρει κάτι πιό χρήσιμο. Σίγουρα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την νέα τεχνολογία προτιμούν ακόμα τα παραδοσιακά προϊόντα σημειώσεων https://flexbook.gr/el/, ημερολόγια ατζέντες και άλλα βιβλιαράκια τσέπης. Επιπλέον υπάρχουν και οι πιο ρομαντικοί που αρέσκονται σε αυτή την παλιά συνήθεια. Η αίσθηση του φυσικού χαρτιού, και η μυρωδιά του μελανιού, μπορεί να ξυπνάει πολλές αναμνήσεις του παρελθόντος. Αρκετοί είναι αυτοί που καταγράφουν καθημερινά τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες τους σε μία κόλλα χαρτί ημερολογίου. Το φυλάνε κάπου κρυφά μαζί με τα εσώψυχά τους και το ενημερώνουν σχεδόν καθημερινά στο τέλος της ημέρας όταν βρουν λίγο χρόνο ανάπαυσης από την καθημερινότητα.

Σήμερα η ψηφιακή εποχή έχει αλλάξει και το παραδοσιακό ημερολόγιο έχει πάρει μία άλλη μορφή. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Η αίσθηση του φυσικού χαρτιού 

Το να έχετε ένα φυσικό αντικείμενο μπροστά σας μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ευθύνης και να σας ενθαρρύνει να λαμβάνετε τις σημειώσεις και την οργάνωσή σας πιο σοβαρά. Το γράψιμο με το χέρι μπορεί επίσης να είναι μια πιο προσωπική και δημιουργική εμπειρία. Τα ημερολόγια και τα διάφορα σημειωματάρια μπορεί να τα βρει κανείς σε διάφορα χρώματα μεγέθη και αρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά παιδικά σημειωματάρια είναι αρωματισμένα για να προσελκύουν τους μικρούς μας φίλους.

Το χρησιμοποιείς χωρίς να είσαι συνδεμένος στο διαδίκτυο

Τα παραδοσιακά σημειωματάρια και τα ημερολόγια δεν απαιτούν κάποια πηγή ενέργειας ή σύνδεση με το internet, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα που βρίσκονται συχνά εν κινήσει ή σε τοποθεσίες χωρίς πρόσβαση στην τεχνολογία.

Είναι περισσότερο ανθεκτικά στο χρόνο

Ενώ οι ψηφιακές συσκευές μπορεί να ξεπεραστούν και για κάποιο λόγο να χαλάσουν, τα διάφορα φυσικά προϊόντα σημειώσεων, μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια και να προστατευτούν καλύτερα.

Είναι φιλικά προς το περιβάλλον 

Σήμερα οι χωματερές έχουν γεμίσει με ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.  Εναλλακτικά,  κάποιοι που αντιδρούν σε αυτή την κατάσταση, επιμένουν να χρησιμοποιούν το χαρτί για την καταγραφή των καθημερινών τους αναγκών, αντιδρώντας στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Υποστήριζαν ότι η χρήση ψηφιακών ημερολογίων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία των δασών, κάτι όμως που αποτελεί μύθο και οι απόψεις στο συγκεκριμένο τομέα διίστανται.

 

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τα οφέλη της τεχνολογίας

Τα ψηφιακά ημερολόγια που χρησιμοποιούμε πλέον καθημερινά στο κινητό στον υπολογιστή μας,  επιτρέπουν την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες από οπουδήποτε, αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο ή τη συσκευή μαζί σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, για άτομα που χρειάζονται πρόσβαση στις σημειώσεις και τα προγράμματά τους, ενώ ταξιδεύουν ή εργάζονται εξ αποστάσεως. Σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο, μπορούμε εύκολα να αναζητήσουμε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις, γρήγορα και εύκολα όταν το χρειαζόμαστε. Οι ψηφιακές εκδόσεις ημερολογίωνπαρέχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής κοινών πληροφοριών, αναμεσά σε ομάδες εργασίας, που πρέπει να συνεργαστούν μαζί.