Main Menu

Τα μειονεκτήματα της ενοικίασης ενός σπιτιού

Η ενοικίαση ενός σπιτιού μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή επιλογή, για όσους δεν επιθυμούν να έχουν δικό τους ακίνητο. Παρόλα αυτά, η ενοικίαση έχει και τα μειονεκτήματά της. Ακολουθούν ορισμένα από τα μειονεκτήματα, της ενοικίασης ενός σπιτιού.

Έλλειψη ελέγχου

Όταν νοικιάζετε ένα σπίτι, δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Αντιθέτως πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες, που θέτει ο σπιτονοικοκύρης σας. Αυτοί οι κανόνες, μπορεί να περιλαμβάνουν περιορισμούς στη διακόσμηση, στην κατοχή κατοικίδιων ζώων και στην πραγματοποίηση αλλαγών στο σπίτι.

Αυτή η έλλειψη ελέγχου μπορεί να είναι απογοητευτική, για όσους θέλουν να φέρουν το σπίτι τους εντελώς στα μέτρα τους.

Δεν δημιουργείτε ίδια κεφάλαια

Όταν νοικιάζετε ένα σπίτι, δεν δημιουργείτε ίδια κεφάλαια. Αυτό σημαίνει, ότι δεν επενδύετε στο μέλλον σας και ότι  στο μέλλον, δεν θα μπορείτε να νοικιάσετε το σπίτι και να επωφεληθείτε από αυτό το εισόδημα.

Πιθανότητα αύξησης του ενοικίου

Το κόστος του ενοικίου, δεν είναι απαραίτητο να παραμείνει σταθερό, και μπορεί να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει, ότι ίσως κάποια στιγμή να γίνει δύσκολο για τους ενοικιαστές, να προϋπολογίσουν τα μηνιαία έξοδά τους.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, για όσους έχουν περιορισμένους πόρους.

Συντήρηση

Όταν νοικιάζετε ένα σπίτι, ο σπιτονοικοκύρης σας είναι υπεύθυνος για τις τυχόν συντηρήσεις και επισκευές, που μπορεί να χρειαστούν.

Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο οι ενοικιαστές να χρεώνονται για τις διάφορες επισκευές ή για αναβαθμίσεις, που δεν ζήτησαν οι ίδιοι.

Ανασφάλεια

Οι ενοικιαστές σπιτιών, δεν έχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με τους ιδιοκτήτες σπιτιών.

Αν έχετε νοικιάσει ένα σπίτι, ποτέ δεν ξέρετε αν ο σπιτονοικοκύρης σας θα θελήσει να το πουλήσει, ή να σας αυξήσει το ενοίκιο, ή γενικότερα να σας αναγκάσει να αναζητήσετε άλλη κατοικία.

Αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό για τους ενοικιαστές, που επιθυμούν σταθερότητα και ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

Εν κατακλείδι, η ενοικίαση ενός σπιτιού μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ορισμένους ανθρώπους, αλλά συνοδεύεται και από κάποια μειονεκτήματα. Πριν νοικιάσετε ένα σπίτι, πρέπει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ενοικίασης, και να αποφασίσετε αν η ενοικίαση είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Εάν από την άλλη, καταλήξετε στο ότι η ενοικίαση δεν σας ταιριάζει και προτιμάτε να αγοράσετε ένα σπίτι, αρκεί να κάνετε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αν αναζητήσετε, για παράδειγμα, «πωλήσεις κατοικιών Μαρούσι» ή «πωλήσεις κατοικιών Γλυφάδα», θα σας εμφανιστούν πολλά διαθέσιμα σπίτια, στις αντίστοιχες περιοχές.